Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley - Μακρινό παρελθόν το Grexit - Προσοχή, η ανάκαμψη δεν έχει ξεκινήσει!

Morgan Stanley - Μακρινό παρελθόν το Grexit - Προσοχή, η ανάκαμψη δεν έχει ξεκινήσει!
«Τα σοκ που έπληξαν την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το περίφημο Grexit, αρχίζουν να εξαϋλώνονται»
Αισιόδοξη για την πορεία της Ελλάδας δηλώνει η Morgan Stanley, καθώς ο «ασθενής» φαίνεται πως αντιδρά θετικά στη θεραπευτική αγωγή που έλαβε τα τελευταία 4 χρόνια…
Ειδικότερα, ο αμερικανικός τραπεζικός όμιλος αν και παραδέχεται πως η ανάκαμψη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, διαπιστώνει πως τα οικονομικά στοιχεία σταδιακά γίνονται ολοένα και λιγότερο επώδυνα.
«Τα σοκ που έπληξαν την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το περίφημο Grexit, αρχίζουν να εξαϋλώνονται» υπογραμμίζει η Morgan Stanley. Παράλληλα, διαπιστώνει μία σταθεροποίηση των τραπεζικών καταθέσεων, γεγονός που σηματοδοτεί την αρχή της αντιστροφής του επενδυτικού κλίματος.
«Το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας σταδιακά συρρικνώνεται. Με το κόστος εργασίας να υποχωρεί διαρκώς, το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα μέσω μίας γενναίας υποτίμησης του εγχώριου νομίσματος, έπαψε να συνιστά μία ενδεχόμενη λύση» διαμηνύει η Morgan Stanley.
«Αναμένουμε η Ελλάδα να σημειώσει εκ νέου πρωτογενές πλεόνασμα το 2014, το οποίο θα διατηρηθεί και τα επόμενα έτη» συμπληρώνει.
Ωστόσο, υπάρχουν και μελανά σημεία, καθώς η εγχώρια πολιτική «σκηνή» αποτελεί πηγή αβεβαιότητας για την Ελλάδα.
«Βέβαια, οι τρέχουσες συνθήκες καθιστούν ελκυστικά στα μάτια των επενδυτών τα ελληνικά ομόλογα» εξηγεί χαρακτηριστικά η Morgan Stanley. Σημειώνεται πως σύμφωνα με εκτιμήσεις της αμερικανικής τράπεζας, εάν η Ελλάδα προσφύγει στις αγορές, τότε το επιτόκιο στο 5ετές ομόλογο θα διαμορφωθεί στο 5,3% και στο 3ετές στο 4,2%.
Πιέσεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ενδέχεται να προκύψουν μόνο σε περίπτωση νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Η Morgan Stanley υπενθυμίζει πως μετά το Καλοκαίρι, η Ε.Ε. θα εξετάσει το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
«Σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ ή σε περίπτωση δεύτερου γύρου αναδιάρθρωσης του χρέους, τότε τα ελληνικά ομόλογα θα δεχθούν ισχυρότατες πιέσεις» καταλήγει η Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης