Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Την… S&P αγνοεί η NBG Securities - Υποβάθμισε σε «Neutral» τη σύσταση για τη μετοχή της ΔΕΗ - Στα 13,1 ευρώ η τιμή – στόχος

Την… S&P αγνοεί η NBG Securities - Υποβάθμισε σε «Neutral» τη σύσταση για τη μετοχή της ΔΕΗ - Στα 13,1 ευρώ η τιμή – στόχος
Tην Παρασκευή η S&P αναβάθμισε τη ΔΕΗ κατά 3 βαθμίδες
Σε «Neutral» υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της ΔΕΗ, η NBG Securities, «παραβλέποντας» επί της ουσίας την αναβάθμιση 3 βαθμίδων από την Standard & Poor’s.
Ειδικότερα, η NBG Securities υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της ΔΕΗ σε «Neutral» από «Outperform», παρά το γεγονός πως η S&P την Παρασκευή αναβάθμισε σε «Β» από «CCC» προηγουμένως, την πιστοληπτική ικανότητα της επιχείρησης.
Ως αιτία για την υποβάθμιση, η NBG Securities επικαλείται την ολιγωρία στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ. Μάλιστα, εκτιμά πως το τελικό αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης θα εκπλήξει αρνητικά τους επενδυτές, εξ΄ ου και η υποβάθμιση της μετοχής σε «Neutral».
Παράλληλα, αναθεωρεί επί τα χείρω την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 13,1 ευρώ έναντι 13,8 ευρώ προηγουμένως.
Σημειώνεται πως σήμερα, Δευτέρα, η μετοχή της ΔΕΗ «έκλεισε» στα 11,96 δολάρια.


Θετική έκπληξη από τη Standard & Poor's - Αναβάθμισε κατά 3 βαθμίδες, σε B, από CCC προηγουμένως τη αξιολόγηση της ΔΕΗ
Σε αναβάθμιση - έκπληξη για τη ΔΕΗ προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος αναβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες, σε B από CCC προηγουμένως την αξιολόγηση της ΔΕΗ, με σταθερό outlook.
Tαυτόχρονα η S&P δίδει την αξιολόγηση B για το 5ετές κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 2,2 δισ. ευρώ, το οποίο σύναψε η ΔΕΗ με τις ελληνικές τράπεζες.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η σημερινή απόφαση είναι αποτέλεσμα της οριστικοποίησης του κοινοπρακτικού δανείου της επιχείρησης για την αναχρηματοδότησή της.
Η S&P χαρακτηρίζει θετική κίνηση και την πρόσφατη υπογραφή - από την πλευρά της ΔΕΗ - της πρώτης συμφωνίας χρηματοδότησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, συνολικού ύψους 235 εκατ. ευρώ.
Όπως υποστηρίζει ο οίκος, στη σχετική έκθεση που δημοσιοποίησε, η σημερινή απόφαση για την αναβάθμιση της αξιολόγησης της ΔΕΗ αντανακλά τη βελτίωση στη ρευστότητα της επιχείρησης. Πλέον ο οίκος χαρακτηρίζει επαρκή τη ρευστότητα της ΔΕΗ και υποστηρίζει πως δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την αναχρηματοδότησή της μέχρι το 2019.
Οι κινήσεις αυτές δίδουν χρόνο στη ΔΕΗ να ενισχύσει την κερδοφορία της και να ισχυροποιήσει την κεφαλαιακή της βάση.
Όπως συμπληρώνει, στη συνέχεια, η S&P δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα αναθεώρηση της αξιολόγησης της ΔΕΗ, αμέσως μετά την πλήρη εφαρμογή του τριών φάσεων σχεδίου αποκρατικοποίησής της.
Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης όχι μόνο στη ΔΕΗ αλλά και στην Ελλάδα - Κύκλοι ΥΠΟΙΚ
Σήμερα έγινε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την Ελλάδα που οριστικά και αποφασιστικά, γυρίζει σελίδα, σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή την αναβάθμιση - έκπληξη της ΔΕΗ από την Standard & Poor's.
Όπως επισημαίνουν "Οι σημερινές θετικές εξελίξεις αποτελούν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο στη ΔΕΗ αλλά και στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία".
"Η τριπλή αναβάθμιση από διεθνή οίκο και η χρηματοδότηση της ΔΕΗ από ελληνικές τράπεζες επιβεβαιώνουν πλήρως την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ακολουθούν μια μακρά περίοδο εξορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών της επιχείρησης", αναφέρουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης