Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εντείνεται το κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα - Μηταράκης - Συστήνεται ομάδα εργασίας για τη διαχείριση των ευκαιριών

Εντείνεται το κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα - Μηταράκης - Συστήνεται ομάδα εργασίας για τη διαχείριση των ευκαιριών
Συνάντηση με κορυφαίους Κινέζους αξιωματούχους είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Τη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας που θα αναζητήσει και θα συγκεκριμενοποιήσει τις ευκαιρίες που διαφαίνονται για κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.
Ο κ. Μηταράκης συμμετείχε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου - Enterprise Greece.
Ακολούθως, ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με πολυμελή αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας (NDRC) που επισκέπτεται την χώρα μας με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Li Guoyong.
«Η έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας «Enterprise Greece» ακολουθεί μια σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών όπως η σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας, η Εθνική Στρατηγική για τις εξαγωγές, η δημιουργία της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής και ο νέος Αναπτυξιακός & Επενδυτικός Νόμος που είναι αναγκαίες για την ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων», δήλωσε ο κ. Μηταράκης μετά το πέρας των συναντήσεων.
Η έναρξη της λειτουργίας του συμπίπτει - μάλιστα - και με την επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας στην χώρα μας με αντικείμενο τη μελέτη και υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στην χώρα μας.
Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, η επίσκεψη της NDRC που πραγματοποιείται με τη συνδρομή του «Enterprise Greece» εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας και του Μόνιμου Μηχανισμού διαλόγου που συμφωνήσαμε στο Πεκίνο, στις αρχές Φεβρουαρίου.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε πως, στο περιθώριο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας συζήτησαν για την δυνατότητα κινεζικών επενδύσεων στο Ελληνικό Σιδηροδρομικό Δίκτυο, που συμπληρώνουν τις επενδύσεις στον τομέα των λιμένων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.
«Συνεχίσαμε αυτή τη συζήτηση καθώς είναι πλέον σαφές ότι τα περιθώρια ανάπτυξης στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών είναι μεγάλα. Δημιουργούμε ειδική ομάδα εργασίας για να συγκεκριμενοποιήσει τις ευκαιρίες που ανοίγονται στους παραπάνω τομείς», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης