Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms – Αύξηση +6,6% στις πωλήσεις για το 2013

tags :
Creta Farms – Αύξηση +6,6% στις πωλήσεις για το 2013
Άνοδος +3,2% στα αποτελέσματα EBITDA
Αύξηση +6,6% στις πωλήσεις κατέγραψε το 2013 η Creta Farms, η οποία παράλληλα, εμφάνισε αύξηση +3,2% στα αποτελέσματα EBITDA
Ειδικότερα, οι πωλήσεις της εταιρείας για το 2013 σημείωσαν αύξηση της τάξης του 6,6%, δηλαδή ανήλθαν 95 εκ. € έναντι 89 εκ. € το 2012. Ειδικότερα, κατά το Β' εξάμηνο του 2013 οι πωλήσεις της εταιρείας επιταχύνθηκαν σημειώνοντας αύξηση 11,5% σε σχέση με το 2012, ενώ η κατηγορία αλλαντικών μειώθηκε κατά 3,8% (στοιχεία IRI Infoscan).
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην Creta Farms η οποία, ακολουθώντας υψηλά standards ποιότητας, δεν ενεπλάκη στη διατροφική κρίση που έπληξε τον κλάδο. Στην αύξηση πωλήσεων συνέβαλε σημαντικά και η συνεχής επένδυση της εταιρείας στην έρευνα και ανάπτυξη, καθώς παρουσιάστηκαν στην αγορά καινοτομίες και νέες σειρές προϊόντων. Το λειτουργικό EBITDA της εταιρείας ανήλθε σε 7,2 εκ. € παρουσιάζοντας περιθώριο 7,6%.
Σε επίπεδο Ομίλου, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 96,5 εκ. € παρουσιάζοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με το 2012, ενώ το λειτουργικό EBITDA ανήλθε σε 5,4 εκ. € σημειώνοντας αύξηση 3,2%.
Τα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί στη διάρκεια του έτους οφείλονται στον συνεπή σχεδιασμό της Creta Farms ως προς τους παρακάτω βασικούς πυλώνες:
* Τη δημιουργία ενός ευέλικτου σχήματος στην εγχώρια αγορά, συγκεντρώνοντας στη μητρική εταιρεία τις εγχώριες λειτουργίες του Ομίλου
* Την επικέντρωση σε εναλλακτικά μοντέλα συνεργασίας για άμεση διείσδυση στις ξένες αγορές μέσω συμφωνίας παραχώρησης των δικαιωμάτων χρήσης της καινοτόμας παραγωγικής μεθοδολογίας
* Την προσαρμογή των δομών του συστήματος εταιρικής διακυβέρνησης στο διεθνή προσανατολισμό του Ομίλου
* Την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου σε νέες αναπτυσσόμενες δραστηριότητες
* Την συνεχή βελτίωση της τεχνολογικής υποστήριξης και πληροφόρησης των λειτουργιών του Ομίλου
* Την παρουσίαση καινοτομιών, που ακολουθούν τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις και καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών.
* Τη συνεχιζόμενη αύξηση μεριδίων με παράλληλη βελτίωση της κερδοφορίας, που προκύπτει από το βέλτιστο προϊοντικό μίγμα, την αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, καθώς και τις στοχευμένες επιλογές σε όλα τα επίπεδα.
Τέλος, όπως αναφέρεται και στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του έτους, τα αποτελέσματα της μητρικής
εταιρείας και του Ομίλου εμφανίζονται μειωμένα με έκτακτες και μη επαναλαμβανόμενες επιβαρύνσεις (one-off) κατά ποσό 14,9 εκ € για τον Όμιλο και 13,4 εκ € για την εταιρεία, ως αποτέλεσμα δημιουργίας προβλέψεων απομείωσης στοιχείων του ενεργητικού.
Οι απομειώσεις πραγματοποιήθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Ομίλου και είναι αποτέλεσμα αυστηρότερων κριτηρίων εξέτασης της αξίας στοιχείων ενεργητικού του Ομίλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης