Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura - Προάγγελος θετικών ειδήσεων για την Ελλάδα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - Απειλεί τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ η στάση του Γ. Παπανδρέου

Nomura - Προάγγελος θετικών ειδήσεων για την Ελλάδα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - Απειλεί τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ η στάση του Γ. Παπανδρέου
Εάν το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, τότε θα ενισχυθεί η κυβερνητική συνοχή ενόψει των Ευρωεκλογών
Θετική για τη στάση των αγορών έναντι της Ελλάδας χαρακτηρίζει η Nomura την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή το βράδυ της Κυριακής.
"Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί θετική εξέλιξη για την επόμενη μέρα της Ελλάδας", σχολιάζουν οι αναλυτές της ιαπωνικής επενδυτικής τράπεζας, στη νέα 11σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον "ECB/HICP - France Cabinet Reshuffle - Greece", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, σύμφωνα με τη Nomura, δεν αποτελεί θετική είδηση μόνο γιατί επιβεβαιώνει την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και γιατί ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης.
Επί της ουσίας η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου "στρώνει το χαλί" για περισσότερες θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα εντός των ερχόμενων εβδομάδων.
Μεταξύ των θετικών αυτών ειδήσεων συμπεριλαμβάνεται η επίσημη έναρξη της συζήτησης για τη νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς και η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.
Σε άλλο σημείο της έκθεσής της η Nomura σχολιάζει και την τελευταία δημοσκόπηση της Alco, τα ευρήματα της οποίας έδωσαν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά μετά από καιρό.
"Εάν αυτό το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, τότε θα συνιστά μια εξέλιξη που θα ενισχύσει την κυβερνητική συνοχή ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών του Μαΐου", αναφέρουν οι αναλυτές της Nomura.
Εστιάζοντας στο ΠΑΣΟΚ, στον δεύτερο κυβερνητικό εταίρο, η Nomura χαρακτηρίζει σημαντική απειλή για την ήδη εύθραυστη ενότητα του κόμματος, τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης