Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μ. Χρυσοχοΐδης (υπ. Υποδομών) - Θα εφαρμοστεί ο νόμος για το μετρό Θεσσαλονίκης - Aπαράδεκτες οι ενέργειες της ανάδοχου εταιρείας

Μ. Χρυσοχοΐδης (υπ. Υποδομών) - Θα εφαρμοστεί ο νόμος για το μετρό Θεσσαλονίκης - Aπαράδεκτες οι ενέργειες της ανάδοχου εταιρείας
Τελεσίγραφο του υπουργού στην ανάδοχο εταιρεία του μετρό Θεσσαλονίκης
Με εφαρμογή των ρητρών που περιλαμβάνονται στη σύμβαση απείλησε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την ανάδοχο του μετρό Θεσσαλονίκης, με αφορμή δηλώσεις της ότι σταματά την εκτέλεση των εργασιών.
Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι οι δηλώσεις της αναδόχου «δεν έχουν καμία νομική βάση, είναι απαράδεκτες, μη νόμιμες και άρα απορριπτέες».
«Θα εφαρμοστεί η σύμβαση και ο νόμος», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν δικαιολογούνται αυτές οι ενέργειες, η διακοπή των εργασιών».
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα χρηματοδότησης και περιβαλλοντικών όρων» και προειδοποίησε ότι «αν ο ανάδοχος δεν θέλει να υλοποιήσει το έργο, τότε θα εφαρμοστούν οι πιο αποφασιστικές ρήτρες που προβλέπονται».
Υπέρ μίας συμβιβαστικής λύσης τάχθηκε η Ασ. Ξηροτύρη, ενώ ο Μ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι «είναι περιουσία της πόλης το αρχαιολογικό εύρημα» στην Ελ. Βενιζέλου, για το οποίο «έγιναν όλες οι ενέργειες για να εκτεθεί όπως βρέθηκε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης