Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Natixis - Mηδενική η έκθεση στα ελληνικά ομόλογα καθώς παραμένει ο κίνδυνος χρεοκοπίας

Natixis  - Mηδενική η έκθεση στα ελληνικά ομόλογα καθώς παραμένει ο κίνδυνος χρεοκοπίας
Λέει ναι στα πορτογαλικά ομόλογα, αλλά όχι στα ελληνικά
Eλληνικά ή πορτογαλικά ομόλογα; Απάντηση στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να δώσει η Natixis Asset Management, παρακολουθώντας στενά τις προσπάθειες και της Ελλάδας, αλλά και της Πορτογαλίας για την έξοδο από την κρίση.
"Προτιμούμε τα πορτογαλικά ομόλογα. Τηρούμε long τοποθετήσεις στα πορτογαλικά ομόλογα" σχολιάζει ο Axel Botte, στρατηγικός αναλυτής της Natixis.
"Λέμε ναι στα πορτογαλικά ομόλογα, αλλά όχι στα ελληνικά", προσθέτει.
Όπως διευκρινίζει, η Natixis δεν κατέχει καθόλου ελληνικά ομόλογα στα χαρτοφυλάκιά της, καθώς εκτιμά πως παραμένει ακόμη ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας.
Στον αντίποδα, όπως αναφέρει το Βloomberg, τα ελληνικά ομόλογα κατέγραψαν αποδόσεις 23%, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ 34 αγορών χρέους που παρακολουθεί το πρακτορείο.
Τα ελληνικά και πορτογαλικά κρατικά ομόλογα ήταν εκείνα που ξεχώρισαν - υπεραποδίδοντας έναντι των "αντιπάλων" τους στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες - κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Την ίδια ώρα, η Κομισιόν επιμένει πως η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014, για πρώτη φορά σε επτά χρόνια.
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το ύψος του χρέους σε Ελλάδα και Πορτογαλία παραμένει ακόμη εξαιρετικά υψηλό. Οι προκλήσεις συνεχίζουν να υπάρχουν. Ωστόσο πλέον οι επενδυτές αναζητούν υψηλές αποδόσεις. Οι επενδυτές ανταμείβουν τις χώρες που προχωρούν τις μεταρρυθμίσεις", δηλώνει ο Richard McGuire, στρατηγικός αναλυτής της Rabobank.
"Η μείωση των αποδόσεων των ελληνικών και πορτογαλικών ομολόγων δίδει κίνητρα στις κυβερνήσεις των δύο αυτών χωρών να επιχειρήσουν να αναχρηματοδοτηθούν μόνες τους μέσω της επιστροφής τους στις αγορές", προσθέτει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης