Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μοοdy's - Credit positive για το Baa3 της Πορτογαλίας η επιστροφή στην ανάπτυξη και η έξοδος στις αγορές - Αγκάθι το δημόσιο χρέος

Μοοdy's - Credit positive για το Baa3 της Πορτογαλίας η επιστροφή στην ανάπτυξη και η έξοδος στις αγορές - Αγκάθι το δημόσιο χρέος
Η Μοοdy's δίδει σταθερό outlook για την Πορτογαλία

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις προοπτικές της πορτογαλικής οικονομίας δηλώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Όπως αναφέρει σε ειδική έκθεση που δημοσιοποίησε, υπάρχουν δύο ενθαρρυντικοί παράγοντες, ικανοί να στηρίξουν την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας.
Πιο συγκεκριμένα, η Moody's χαιρετίζει αφενός την επιστροφή της πορτογαλικής οικονομίας στην ανάπτυξη και αφετέρου την ανάκτηση της πρόσβασής της στις αγορές.
Ωστόσο, αυτό που εξακολουθεί να ανησυχεί τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης είναι τα υψηλά επίπεδα του δημοσίου χρέους.
Να σημειωθεί πως η Μοοdy's αξιολογεί με Baa3 και σταθερό outlook την Πορτογαλία.

Πως αξιολογούν οι άλλοι δύο οίκοι την Πορτογαλία:
- Mε BB και αρνητικό outlook η Standard & Poor's
- Mε BB+ και αρνητικό outlook η Fitch

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε από το πρωί το www.bankingnews.gr, κάτω από το 4% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Ειδικότερα, το επιτόκιο υποχώρησε στο 3,987%, καταγράφοντας τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι το επιτόκιο είχε εκτιναχθεί στο 17,4%, όταν διεσώθη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Να σημειωθεί ότι το ομόλογο της Πορτογαλίας βρίσκεται πολύ κοντά στις αποδόσεις της Αυστραλίας, η οποία βαθμολογείται με την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ από τους οίκους αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης