Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

IIF - Αδύναμες παραμένουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες - Τρανή απόδειξη οι σφικτές πιστωτικές συνθήκες - Διατηρούνται οι προκλήσεις

IIF - Αδύναμες παραμένουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες - Τρανή απόδειξη οι σφικτές πιστωτικές συνθήκες - Διατηρούνται οι προκλήσεις
Από τις αρχές του 2014 μέχρι και σήμερα, οι ευρωπαϊκές εκδόσεις ομολόγων έχουν ξεπεράσει τα 14 δισ. δολάρια
Tον κώδωνα του κινδύνου για τις σφικτές πιστωτικές συνθήκες που επικρατούν στην Ευρωζώνη κρούει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), στην τελευταία 5σέλιδη έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Weekly Insight", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά, τα στοιχεία για την εικόνα των χορηγήσεων στην Ευρωζώνη παραμένουν ακόμη απογοητευτικά, παρά τις ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας.
Η δυσκαμψία στις χορηγήσεις φέρνει στο προσκήνιο τις τεράστιες προκλήσεις με τις οποίες συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Όπως διαμηνύει στη συνέχεια το Ινστιτούτο, εξαιρετικά ανησυχητικό σημάδι είναι η διαρκής μείωση των πιστώσεων στον ιδιωτικό τομέα, για 19ο διαδοχικό μήνα.
Προχωρώντας ένα βήμα ακόμη παραπέρα το IIF εκφράζει ανησυχία και για την αδυναμία της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη, αποτιμώντας την πορεία του σχετικού δείκτη PMI.
Όπως επισημαίνει, στη συνέχεια της έκθεσής του, το Ινστιτούτο, υπάρχουν και θετικά μηνύματα από την πορεία της Ευρωζώνης. Από τις αρχές του 2014 μέχρι και σήμερα, οι ευρωπαϊκές εκδόσεις ομολόγων έχουν ξεπεράσει τα 14 δισ. δολάρια, όταν για το σύνολο του περασμένου έτους, 2013, είχαν διαμορφωθεί στα 15 δισ. δολάρια!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης