Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NBG Sec - Στα 1,63 ευρώ η τιμή στόχος για Πειραιώς και στα 0,70 ευρώ για Alpha Bank

NBG Sec - Στα 1,63 ευρώ η τιμή στόχος για Πειραιώς και στα 0,70 ευρώ για Alpha Bank
Ουδέτερη η σύσταση και για τις δύο μετοχές
Με τη σύσταση της ουδετερότητας (neutral) επανέρχεται για τις τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank, η NBG Securities, με την τιμή στόχο να τοποθετείται στα 1,63 ευρώ για την πρώτη και 0,70 ευρώ για την δεύτερη.
Σύμφωνα με την NBG Securities η ελληνική κυβέρνηση ολοκλήρωσε το νόμο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που θα υποβληθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να επικυρωθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014.
Ο πολυαναμενόμενος νόμος θεσπίζει ένα γενικό πλαίσιο για το ρόλο του ΤΧΣ και της σχέσης του με τις ελληνικές τράπεζες.
Κατά την άποψη της NBG Securities, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Eurobank σε αυτό το στάδιο, δεδομένου ότι ανοίγει το δρόμο για την προγραμματισμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, ενώ δεν φαίνεται να επηρεάζει τις προσφορές μετοχών της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς.
Μια σημαντική πτυχή του νόμου είναι ότι μπορεί να επιταχύνει την εκ νέου η ιδιωτικοποίηση όλων των ελληνικών τραπεζών, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Το ΤΧΣ θα είναι υπεύθυνο για τον καθορισμό της τιμολόγησης των νέων μετοχών, των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών ή άλλων ενδεχόμενων κεφαλαιακών μέσων.
Η γνώμη του θα πρέπει να βασίζεται στην αξιολόγηση των δύο ανεξάρτητων συμβούλων, ενώ θα πρέπει να λάβει επίσης υπόψη τις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς και το ρόλο του Ταμείου.
Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών μπορεί να είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με τις προηγούμενες αυξήσεις κεφαλαίου ή σε σχέση με την τιμή της αγοράς, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική για την ίδια προσφορά μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης