Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ακρίτας - Εγκρίθηκε η αναδιάρθρωση δανεισμού της από τις τράπεζες

Ακρίτας - Εγκρίθηκε η αναδιάρθρωση δανεισμού της από τις τράπεζες
Η εταιρεία θα λάβει νέα κεφάλαιο κίνησης 5,5 εκατ. ευρώ
Εγκρίθηκε από τις τράπεζες η αναδιάρθρωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της Ακρίτας, ποσού 20,8 εκατ. ευρώ σε βάθος 10ετίας, με διετή περίοδο χάριτος και η ενίσχυση με νέο κεφάλαιο κίνησης 5,5 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ακρίτας, εκπόνησε αναλυτικό και τεκμηριωμένο business plan, σε συνεργασία με την Deloitte, το οποίο και υπέβαλε στις δανειοδοτούσες τράπεζες για υποστήριξη των αιτημάτων της.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η νέα χρηματοδότηση σε κεφάλαια κίνησης θα μειώσει δραστικά το κόστος παραγωγής, αυξάνοντας τον βαθμό απασχόλησης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, η οποία θα έχει άμεση θετική επίδραση  στα αποτελέσματα, αλλά και τις εσωτερικές ταμειακές ροές της εταιρείας και θα βελτιώσει θεαματικά την ανταγωνιστικότητά της στις αγορές του εξωτερικού.
Σημαντική βοήθεια εκτιμάται πως αποτελεί ο ορθολογισμός του κόστους ενέργειας, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η συμφωνηθείσα μείωση του επιτοκίου δανεισμού καθώς και ενδεχόμενη κατάργηση έκτακτων φόρων και τελών που αποτελούν αντιπαραγωγικό κόστος για την βιομηχανία.
Η διοίκηση της εταιρεία εκτιμά ότι βρίσκεται στην αρχή μιας πορείας ταχείας ανάκαμψης, η οποία θα της επιτρέψει να ανακτήσει πλήρως το χαμένο έδαφος της τελευταίας πενταετίας και να συνδράμει σημαντικά, μέσω των εξαγωγών, στην ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας για ανάπτυξη και ενίσχυση του ΑΕΠ.
Στην ανακοίνωσή της η Ακρίτας τονίζει ότι μεταξύ των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της είναι το γεγονός ότι αποτελεί τη μόνη λειτουργούσα βιομηχανία παραγωγής τεχνητής ξυλείας στην Ελλάδα και δηλώνει απολύτως ενήμερη ως προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, το προσωπικό, τις τράπεζες και τους προμηθευτές ότι δεν υπάρχει καμία νομική ενέργεια από τρίτους κατά της εταιρείας.
Παράλληλα, σημειώνει ότι έχει επίδικες απαιτήσεις σημαντικού ποσού, ενώ έχει και ανεκτέλεστες παραγγελίες προς πελάτες εσωτερικού και εξωτερικού σημαντικού ποσού.
Με την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων, η Ακρίτας «αποκτά μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική σταθερότητα». Επίσης, έχει ολοκληρώσει επενδυτικό πρόγραμμα 70 εκατ. ευρώ στα τελευταία 10 χρόνια και επομένως δεν χρειάζεται επενδυτικά κεφάλαια, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται επίσης πως οι βασικοί μέτοχοι στήριξαν την παραγωγική λειτουργία της εταιρείας με κεφάλαια περίπου 3 εκατ. ευρώ, ήτοι 23% του Μ.Κ. Εισέφεραν ως εξασφάλιση περιουσιακά τους στοιχεία, ακίνητα, μετοχές, απαιτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης