Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IIF - Eφικτή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές τον Απρίλιο - Ρεαλιστικό ένα επιτόκιο 5,5%

IIF - Eφικτή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές τον Απρίλιο - Ρεαλιστικό ένα επιτόκιο 5,5%
Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών ανοίγει τον δρόμο για να δοθεί το πράσινο φως στο Eurogroup της 1ης Απριλίου για την εκταμίευση της δόσης
Τον δρόμο για ένα πιο λαμπρό outlook για την ελληνική οικονομία ανοίγει η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και τρόικας μετά το τέλος των πολύμηνων διαπραγματεύσεων.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), σε νέα 5σέλιδη έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Weekly Insight", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως υποστηρίζει το IIF, η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών διευκολύνει την επιτυχή ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και ανοίγει τον δρόμο για να δοθεί το πράσινο φως στο Eurogroup της 1ης Απριλίου για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα.
Η επίτευξη συμφωνίας ανοίγει το παράθυρο για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μέσω της έκδοσης 5ετούς ομολόγου, ίσως και εντός του Απριλίου.
Η ελληνική πλευρά στοχεύει στην άντληση 1,5 έως 2 δισ. ευρώ από το 5ετές ομόλογο, με ένα επιτόκιο κάτω του 6%.
"Η επιστροφή της Τραπέζης Πειραιώς στις αγορές για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, μέσω της έκδοσης ομολόγου 500 εκατ. ευρώ και με επιτόκιο 4%, καταδεικνύει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να επιτύχει επιτόκιο 5,5% στη δοκιμαστική επιστροφή της στις αγορές", επισημαίνει το IIF και προσθέτει: "Αν η Ελλάδα προχωρήσει και σε νέα έκδοση ομολόγου μετά από μια δοκιμαστική δημοπρασία 5ετούς τίτλου, αυτό θα εξαρτηθεί εν μέρει από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές του Μαϊου, καθώς και από το πότε ακριβώς η ελληνική οικονομία επιστρέφει επισήμως σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης