Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Οι αποφάσεις για το Ελληνικό θα ληφθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον» διαμηνύει η κυβέρνηση - Μαίνονται οι αντιδράσεις

«Οι αποφάσεις για το Ελληνικό θα ληφθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον» διαμηνύει η κυβέρνηση - Μαίνονται οι αντιδράσεις
Δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη
«Οι αποφάσεις για το Ελληνικό θα ληφθούν με γνώμονα το συμφέρον του δημοσίου» διαμήνυσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, στον απόηχο της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις.
Σημειώνεται πως το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε από την Lamda Development, η οποία συνιστά και τη μόνη διεκδικήτρια, την κατάθεση βελτιωμένης προσφοράς.
«Μετά από σχεδόν 15 χρόνια αδράνειας είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι υπάρχει αξιόλογη τεχνική προσφορά για το Ελληνικό. Προσφορά που οδηγεί σε μια σημαντικότατη επένδυση με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας καθώς και στη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα Μητροπολιτικά πάρκα στον κόσμο» επισήμανε ο Νότης Μηταράκης.
«Για να είμαστε ξεκάθαροι, από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η προσφορά πρέπει να ανταποκρίνεται στην αξία της παραχώρησης. Και με αυτόν τον γνώμονα - το συμφέρον του δημοσίου - θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις» συμπλήρωσε ο υφυπουργός.
«Αναφορικά με την αντιπολίτευση και τις βεβιασμένες εκτιμήσεις της, είναι γνωστό ότι είναι απέναντι σε κάθε επένδυση και σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ανεξάρτητα από το ύψος των προσφορών και των ωφελειών» κατέληξε.

Η άποψη του bankingnews.gr επί του θέματος:
Προκλητικές είναι οι εξελίξεις για τον διαγωνισμό του Ελληνικού καθώς η Lamda Development, κατέθεσε προσφορά που δεν ικανοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ.
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα βρεθεί κατηγορούμενη αν νομιμοποιήσει το μεγαλύτερο οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο.
Ένα από τα καλύτερα φιλέτα, ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου ξεπουλιέται έναντι πινακίου φακής κατά τρόπο προκλητικό.
Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη από το γεγονός ότι η Lamda Development η μόνη που συμμετέχει στην διαδικασία κατέθεσε προσφορά που δεν μπορούσε να γίνει δεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ.
Ο διαγωνισμός για το Ελληνικό πρέπει να ακυρωθεί για δύο βασικούς λόγους.
1)Γιατί η Lamda Development και συγκεκριμένα ο βασικός μέτοχος της εταιρίας ο όμιλος Λάτση χρωστάει 2,5 δισεκ. στο ελληνικό κράτος και στην Eurobank.
2)Γιατί η προσφορά της Lamda ήταν απαράδεκτα χαμηλή.
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να κατανοήσει ότι θα βρεθεί κατηγορούμενη αν νομιμοποιήσει το μεγαλύτερο οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης