Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υποψήφιος με την Ελιά στις ευρωεκλογές ο Παντελής Καψής (υφ. για Δημ. Τηλεόραση)

Υποψήφιος με την Ελιά στις ευρωεκλογές ο Παντελής Καψής (υφ. για  Δημ. Τηλεόραση)
Είμαστε στην αρχή της εξόδου από το μνημόνιο, περνάμε σε μια νέα εποχή που θα αφήσουμε πίσω μας την ύφεση, τόνισε αναφερόμενος στη συμφωνία με την τρόικα
Επιβεβαίωσε σήμερα τις πληροφορίες που τον ήθελαν να κατεβαίνει υποψήφιος στις ευρωεκλογές με την Ελιά ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής.
Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, αποδέχθηκε σχετική πρόταση που του έγινε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την αποχώρησή του από τη θέση του υφυπουργού για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όταν ξεκινήσει η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, σημείωσε ότι θα παραιτηθεί για δύο λόγους.
Ο πρώτος λόγος, όπως ανέφερε, είναι ότι μια ανεξάρτητη τηλεόραση δεν χρειάζεται έναν ειδικό υφυπουργό για να την εποπτεύει και «δεύτερον, γιατί στην πραγματικότητα δεν έχω τι να κάνω».
Κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κ. Καψής σημείωσε ότι «αποτυπώνει την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία» και συμπλήρωσε ότι «είμαστε στην αρχή της εξόδου πια από το μνημόνιο, περνάμε σε μια νέα εποχή που θα αφήσουμε πίσω μας την ύφεση, θα ξεκινήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό».
Όσον αφορά τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, τόνισε ότι «παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει, η Κεντροαριστερά είναι στην πραγματικότητα πλειοψηφικό ρεύμα» και ειδικότερα για την Ελιά επισήμανε ότι «είναι η πραγματικά ενωτική δύναμη, δηλαδή αυτή η οποία λέει να ενωθεί η Κεντροαριστερά χωρίς προϋποθέσεις. Και πιστεύω ότι αυτό θα επιβραβευθεί και από τις Ευρωεκλογές».
Ερωτηθείς για το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, ο κ. Καψής αποκάλυψε ότι «με τη μεγάλη πλειονότητα των στελεχών ή των ανθρώπων που στηρίζουν το Ποτάμι, βρισκόμασταν σε συζητήσεις μερικούς μήνες πριν» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αποφύγουμε έναν ενδοκεντροαριστερό εμφύλιο και να αφήσουμε ανοικτή τη δυνατότητα συνεργασίας μετά τις εκλογές».
Ερωτηθείς για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Καψής επισήμανε ότι «το στήσιμο της καινούργιας τηλεόρασης προϋπέθετε να ξαναρχίσουμε από το μηδέν. Δεν μπορούσαμε με μπαλώματα να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες παθογένειες που είχε η ΕΡΤ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης