Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τεράστια η… αγάπη της Morgan Stanley για το ευρώ! – Συνιστά ένα από τα πλέον ασφαλή καταφύγια - Πλήρως θωρακισμένο από την ουκρανική κρίση

Τεράστια η… αγάπη της Morgan Stanley για το ευρώ! – Συνιστά ένα από τα πλέον ασφαλή καταφύγια - Πλήρως θωρακισμένο από την ουκρανική κρίση
Underweight για το αυστραλιανό δολάριο
Τεράστια… αγάπη στο ευρώ επιδεικνύει η Morgan Stanley, καθώς το κατατάσσει στα πλέον, ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος εκτιμά πως το ευρωπαϊκό νόμισμα παραμένει θωρακισμένο έναντι του ουκρανικού κινδύνου, καθιστώντας το ένα από τα πλέον ασφαλή καταφύγια. Μάλιστα, η Morgan Stanly διατηρεί στον στόχο των 1.4300 δολαρίων/ευρώ.
«Το ανοδικό momentum θα διατηρηθεί και το επόμενο διάστημα. Οι κίνδυνοι από την Ουκρανία κρίνονται περιορισμένοι και απομονωμένοι» αναφέρει χαρακτηριστικά.



Ωστόσο, η αμερικανική τράπεζα αναμένει αντίθετη ρότα για το αυστραλιανό δολάριο καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, το λεγόμενο «aussie» θα υποχωρήσει από τα 0,9180 στα… 0,8600 ανά αμερικανικό δολάριο.
«Παρά την πρόσκαιρη άνοδο, το αυστραλιανό δολάριο παραμένει ευάλωτο και γι’ αυτό καλούμε τους επενδυτές να το αποφύγουν. Η τρέχουσα κατάσταση στην Κίνα αυξάνει τους λανθάνοντες κινδύνους» καταλήγει η Morgan Stanley.




Σημειώνεται πως το ευρώ κινείται σήμερα στο 1,3914 δολάρια/ ευρώ και το aussie στο 0,9101 αυστραλιανό/αμερικανικό δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης