Τελευταία Νέα
Bank Insider

Χείρα βοηθείας της Γερμανίας στην… Πορτογαλία! – Η έξοδος της Λισαβόνας στις αγορές συνιστά επιτυχία για την Ευρωζώνη, διαμηνύει η Merkel

Χείρα βοηθείας της Γερμανίας στην… Πορτογαλία! – Η έξοδος της Λισαβόνας στις αγορές συνιστά επιτυχία για την Ευρωζώνη, διαμηνύει η Merkel
Στο Βερολίνο ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός
Στήριξη στην Πορτογαλία υποσχέθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, στην προσπάθεια της ιβηρικής χώρας να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές.
«Η έξοδος της Λισαβόνας στις αγορές συνιστά επιβεβαίωση της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης» συμπλήρωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Στο περιθώριο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό στο Βερολίνο, η Angela Merkel εξέφρασε την εμπιστοσύνη τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Πρωθυπουργό, Pedro Passos Coelho, ότι η Πορτογαλία θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της απέναντι στις Βρυξέλλες. «Το ίδιο αναμένω και από την σοσιαλιστική αντιπολίτευση» συμπλήρωσε με νόημα η Angela Merkel.
«Είμαι πεπεισμένη πως η απόφαση της Πορτογαλίας για έξοδο στις αγορές θα τύχει της πλήρους στήριξης της Γερμανίας» κατέληξε η Καγκελάριος, τονίζοντας πως η Λισαβόνα βρίσκεται στο σωστό «δρόμο».
Εκ μέρους της Πορτογαλίας, ο Pedro Passos Coelho αποσαφήνισε πως ο τρόπος εξόδου από το μνημόνιο δεν έχει καθοριστεί ακόμα. «Είχα την ευκαιρία να πω στην Kαγκελάριο Merkel, πως η πορτογαλική κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία απόφαση προς ώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης