Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ) - Η κρίση απαιτεί νέου τύπου μεταρρυθμίσεις, πέρα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα

Γ. Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ) - Η κρίση απαιτεί νέου τύπου μεταρρυθμίσεις, πέρα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα
Στις επερχόμενες ευρωεκλογές, δεν κρίνονται μόνο πρόσωπα ή κόμματα, αλλά κυρίως ιδέες, αξίες και προοπτικές για τα προβλήματα και το μέλλον των κοινωνιών της Ευρώπης
Νέες πολιτικές και νέου τύπου μεταρρυθμίσεις, που αναδιανέμουν βάρη και αποκαθιστούν δικαιώματα, πέρα από τα νεοφιλελεύρα δόγματα, απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη.
Ο κ. Δραγασάκης σε ομιλία του χθες στη Ρώμη, σε διεθνή διάσκεψη υπό την αιγίδα του ελληνικού και του ιταλικού κοινοβουλίου, μίλησε για αποτυχία των πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας χώρου για τη συζήτηση και νέων πολιτικών πέρα από τη λιτότητα και τα νεοφιλελεύθερα δόγματα του παρελθόντος.
Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει συζήτηση για νέου τύπου μεταρρυθμίσεις που αναδιανέμουν βάρη, αποκαθιστούν δικαιώματα, απελευθερώνουν αδρανείς δυνάμεις των κοινωνιών μας και προωθούν την δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία ως τα βάθρα ενός νέου υποδείγματος ανάπτυξης.
Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι σε λίγες βδομάδες οι ευρωπαίοι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν όχι μόνο για πρόσωπα ή για κόμματα, αλλά για ιδέες, αξίες και προοπτικές, προσθέτοντας ότι η ψήφος αυτή αφορά τα προβλήματα και τις ζωές των ανθρώπων, το μέλλον των κοινωνιών μας και της ίδιας της Ευρώπης.
Όπως επισήμανε, το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας, του συσσωρευμένου χρέους, της συρρίκνωσης και, σε ορισμένες χώρες, της κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους.
Κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την εκλογική διαδικασία, διότι ενώ είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν σε κάθε χώρα ξεχωριστά, τα πιο κρίσιμα προβλήματα απαιτούν κοινές απαντήσεις σε ευρωπαϊκό, ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης