Τελευταία Νέα
Bank Insider

Wood Group - Ξεκινά κάλυψη για τον Τιτάνα, με σύσταση hold και τιμή στόχο στα 24,50 ευρώ - Βλέπει ανάκαμψη στη λειτουργική κερδοφορία

tags :
Wood Group - Ξεκινά κάλυψη για τον Τιτάνα, με σύσταση hold και τιμή στόχο στα 24,50 ευρώ - Βλέπει ανάκαμψη στη λειτουργική κερδοφορία
Προβλέπει υπερδιπλασιασμό των κερδών EBITDA έως το 2017
Kάλυψη για τη μετοχή του Τιτάνα, με σύσταση hold (διακράτηση) και τιμή στόχο στα 24,50 ευρώ, ξεκινά η Wood Group, όπως ανακοινώνει μέσω σημερινής έκθεσής της, υπό τον τίτλο "Titan Cement - Strong Florida-led growth priced in", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως αναφέρει η Wood Group, τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Τιτάνας υπέφερε σε μεγάλο βαθμό από την αρνητική οικονομική συγκυρία σε δύο βασικές αγορές (Ελλάδα και ΗΠΑ), προσδοκώντας σε κέρδη μόνο από τις δραστηριότητές του στις αναδυόμενες αγορές.
Ωστόσο, σήμερα η τάση δείχνει να αναστρέφεται προς το καλύτερο. Η Wood Group εκτιμά πλέον πως θα υπάρξει σημαντική ανάκαμψη στη λειτουργική κερδοφορία για τον Τιτάνα. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπει υπερδιπλασιασμό των κερδών EBITDA έως το 2017, με ώθηση κυρίως από την αμερικανική αγορά και δευτερευόντως από την ελληνική αγορά.
Όπως τονίζεται στην εν λόγω έκθεση, ο Όμιλος Τιτάν αποτελεί ναυαρχίδα στον κλάδο παραγωγής τσιμέντου στην Ελλάδα.
Ωστόσο, δέσμιος της ραγδαίας υποχώρησης στην κατανάλωση τσιμέντου σε Ελλάδα και ΗΠΑ, είδε τα κέρδη EBITDA να μειώνονται έως και 60%.
Πιο συγκεκριμένα, η Wood Group εκτιμά τη λειτουργική κερδοφορία του ομίλου να φτάσει στα 361 εκατ. ευρώ το 2016, από 196 εκατ. ευρώ σήμερα.
Κατά τον οίκο, στην τρέχουσα συγκυρία, η μετοχή του Τιτάνα χρειάζεται μια "ανάσα", αφού, όπως υποστηρίζει διαπραγματεύεται στο fair value.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης