Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πορτογαλία… η αγαπημένη επιλογή των επενδυτών! – Long τοποθετήσεις παρά το μνημόνιο και το πρόγραμμα στήριξης

Πορτογαλία… η αγαπημένη επιλογή των επενδυτών! – Long τοποθετήσεις παρά το μνημόνιο και το πρόγραμμα στήριξης
Ενδεικτική η σύγκριση με Γερμανία και Ιταλία
Μπορεί η Πορτογαλία να συντηρεί την αβεβαιότητα σχετικά με την έξοδο της από το Μνημόνιο, ωστόσο, οι επενδυτές φαίνεται ότι όχι μόνο την προτιμούν, αλλά είναι και διατεθειμένοι να παραμείνουν long για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το δανειακό πρόγραμμα της Πορτογαλίας ολοκληρώνεται στα μέσα Μαΐου, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι τελειώνει η λιτότητα για τους Πορτογάλους.
Η οικονομία έχει αρχίσει και πάλι να αναπτύσσεται και η κυβέρνηση δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια από το 2010.
Για να αποφύγει δεύτερο μνημόνιο, μετά το δάνειο των 78 δισ. ευρώ που έλαβε το Μάιο του 2011 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Λισαβόνα δείχνει ότι δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες μείωση του ελλείμματος και του τεράστιου χρέους της.
Στις αγορές αυτές οι εξελίξεις αποτυπώνονται με τον καλύτερο τρόπο.
Με τον VIX, το δείκτη μεταβλητότητας, πάνω από τις 20 μονάδες, είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό ότι οι επενδυτές αποσύρονται από τις αγορές της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Γαλλίας, βρίσκοντας καταφύγιο στην Πορτογαλία.
Σύμφωνα με τους αναλυτές ο λόγος αυτών των προτιμήσεων είναι ότι είναι η λιγότερο εξαρτημένη από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.
Ενδεικτικό της τάσης είναι ότι ο πορτογαλικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 15,2% από τις αρχές του έτους, αποδίδοντας με μεγάλη διαφορά έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών:





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης