Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φ. Κουβέλης - Στόχος η διαφορετική διέξοδος από την κρίση, με προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας

Φ. Κουβέλης - Στόχος η διαφορετική διέξοδος από την κρίση, με προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι δεν φτάνει η καταδίκη του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε εδώ, αλλά η θετική πρόταση αλλαγής του
Από το βήμα της πρώτης δημόσιας εκδήλωσης της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία, ο Φώτης Κουβέλης απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε για την άρνηση του να συμπράξει στις συγκρότηση της «Ελιάς» και ειδικότερα γιατί δεν συμφώνησε στη σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση ενός τρίτου πόλου.
«Οι πολιτικές συνεργασίες δεν ασκούνται έξω από το πλαίσιο των ασκούμενων πολιτικών. Και είναι σήμερα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που έκανε τις επιλογές της. Επιλογές που την απομακρύνουν από τον προοδευτικό χώρο και την προσδένουν στο άρμα των συντηρητικών πολιτικών. Είναι η επιλογή της στρατηγικής σύμπλευσης με τη Νέα Δημοκρατία που έκανε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Για μας, όπως ήδη έχουμε πει, ο προοδευτικός πόλος έχει νόημα μόνο αν είναι πραγματικά προοδευτικός» απάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός τρίτου πόλου στον χώρο της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να υπάρξει ερήμην της συντηρητικής πολιτικής της λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Εξήγησε ότι στόχος της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία είναι μια διαφορετική διέξοδος από την κρίση, με ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.
Σχολίασε την εμφάνιση της κίνησης «Το Ποτάμι» και άλλων σχετικών κινήσεων αναφέροντας: «Εμφανίζονται νέες κινήσεις και πρωτοβουλίες χωρίς σαφές πολιτικό στίγμα, χωρίς προγραμματικές επεξεργασίες, χωρίς ιδεολογικές αναφορές. Επιχειρούν να εκφράσουν πιθανώς ορισμένες ευαισθησίες.»
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι δεν φτάνει η καταδίκη του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε εδώ, αλλά η θετική πρόταση αλλαγής του, ενώ αναφερόμενος στην κρίση που διέρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι χρειάζεται κοινή αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ενοποίηση των δημοσιονομικών και των χρηματοοικονομικών λειτουργιών.
Ανακοίνωσε, τέλος, ότι εκλέγοντας ευρωβουλευτές, αυτοί θα συμμετέχουν στην ευρωομάδα «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» και επανέλαβε τη στήριξη του στην υποψηφιότητα του Martin Schulz για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης