Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura - Νegative για τις ελληνικές τράπεζες - Έρχεται περαιτέρω αύξηση των NPLs

Nomura - Νegative για τις ελληνικές τράπεζες - Έρχεται περαιτέρω αύξηση των NPLs
Ζημιογόνο το τέταρτο τρίμηνο του 2013 για τις ελληνικές τράπεζες, πλην της Εθνικής
Τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests των ελληνικών τραπεζών αναμένει η Nomura, προειδοποιώντας πως οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί δρουν αντασταλτικά στη θωράκιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας.
"Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των ελληνικών τραπεζών", υποστηρίζει η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα, σε ειδική 13σέλιδη ανάλυσή της, υπό τον τίτλο "Greek banks - The focus is on the stress tests", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.




Όπως υποστηρίζει η Nomura, τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών επρόκειτο να ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο του 2013. Αρχικά έλαβαν παράταση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και τελικά θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ήτοι αρχές Μαρτίου.



"Οι καθυστερήσεις στη δημοσιοποίηση και οι διαρκείς συζητήσεις για το ακριβές ύψος των κεφαλαιακών αναγκών υποσκάπτουν την αξιοπιστία της διαδικασίας", επισημαίνει η Nomura και προσθέτει: Η Εurobank και η Εθνική θα είναι οι τράπεζες εκείνες που θα εμφανίσουν τις υψηλότερες κεφαλαιακές ανάγκες.
Σύμφωνα με την ιαπωνική τράπεζα, οι ελληνικές τράπεζες θα εμφανίσουν βελτίωση των οικονομικών τους μεγεθών στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, λόγω κυρίως της μείωσης του κόστους χρηματοδότησης.
Ωστόσο, κατά τη Nomura, οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια και τα κόστη αναδιάρθρωσης όχι μόνο θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά θα αυξηθούν περαιτέρω. Ως αποτέλεσμα, το τέταρτο τρίμηνο του 2013 θα είναι ζημιογόνο, εκτός από την Εθνική.



"Λόγω των κινδύνων που ελλοχεύουν για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (κεφαλαιακές ανάγκες, περιορισμένα περιθώρια για κερδοφορία), παραμένουμε negative (αρνητικοί) για τις ελληνικές τράπεζες και προτιμούμε τις ιταλικές από τον Νότο", υποστηρίζουν οι αναλυτές της ιαπωνικής τράπεζας.


Τράπεζα Πειραιώς




Alpha Bank





Eθνική Τράπεζα





Εurobank





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης