Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole – Βearish για τα ευρωπαϊκά ομόλογα – Λιγότερο κακή επιλογή η… περιφέρεια

Credit Agricole – Βearish για τα ευρωπαϊκά ομόλογα – Λιγότερο κακή επιλογή η… περιφέρεια
Απαιτείται διόρθωση έως και 50 μονάδων βάσης
«Βearish» για τα ομόλογα της Ευρωζώνης δηλώνει η Credit Agricole, η οποία ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το… «λιγότερο κακό σενάριο» δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια…
Ειδικότερα, η Credit Agricole με έκθεσή της υπό τον τίτλο «Bond bull vs. Bond bear», καλεί τους επενδυτές να αποφύγουν τα ομόλογα της Ευρωζώνης. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, εάν οι επενδυτές επιθυμούν διακαώς να επενδύσoυν στην Ευρώπη, τότε η καλύτερη περίπτωση είναι η… περιφέρεια!
Όπως εξηγεί η γαλλική επενδυτική τράπεζα, η ευρωπαϊκή οικονομία έχει συντελέσει ορισμένα «φτωχά» βήματα προόδου. Ωστόσο, παρά την συγκρατημένη πρόοδο, τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παραμένουν χαμηλά.
Παρά την σχετική ανάπτυξη του ΑΕΠ, την οριακή επιβράδυνση των ρυθμών ανεργίας και την ήπια πιστωτική επέκταση, τα επιτόκια της ΕΚΤ παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.



Ως εκ τούτου οι αποδόσεις των 5ετών για  παράδειγμα, ομολόγων των κρατών – μελών της Ευρωζώνης παραμένουν σε απογοητευτικά επίπεδα. Όπως επισημαίνει η Credit Agricole, απαιτείται μία «διόρθωση» των αποδόσεων κατά περίπου 30 με 50 μονάδες βάσης.



Οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού «πυρήνα» όντας ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, έχουν υποχωρήσει αρκετά τα τελευταία 3 χρόνια, γεγονός που τα καθιστά «απαγορευτικά» για τους υποψήφιους επενδυτές.



Η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει εύθραυστη. Έτσι, εφόσον τα πρόσφατα σημάδια επιβράδυνσης στην αμερικανική και κινεζική οικονομίας επιβεβαιωθούν ή οι αποπληθωριστικοί κίνδυνοι υλοποιηθούν, οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης