Τελευταία Νέα
Οικονομία

Από 1η Οκτωβρίου σε πλήρη λειτουργία ο φορέας Εξωστρέφειας για την ενίσχυση των εξαγωγών

Από 1η Οκτωβρίου σε πλήρη λειτουργία ο φορέας Εξωστρέφειας για την ενίσχυση των εξαγωγών
Η δημιουργία του φορέα εξωστρέφειας «Enterprise Greece» αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων, τόνισε ο υφ. Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκης
Σε λειτουργία θα τεθεί την 1η Απριλίου ο ενιαίος φορέας εξωστρέφειας «Enterprise Greece» και σε πλήρη λειτουργία την 1η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, μετά την ψήφιση σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής του σχετικού νομοσχεδίου.
Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο κ. Μηταράκης, «η δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας «Enterprise Greece» αποτελεί μια σημαντική κυβερνητική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων, συστατικά που είναι αναγκαία για την έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «τα αποτελέσματα του 2013 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς επιτύχαμε πλεόνασμα ύστερα από πολλές δεκαετίες στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και οι Ξένες Άμεσες Επενδύσεις επανήλθαν στα προ κρίσης επίπεδα».
Ο νέος φορέας, επισήμανε ο κ. Μηταράκης, ακολουθεί θεσμικές πρωτοβουλίες όπως η σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας, η Εθνική Στρατηγική για τις εξαγωγές, η δημιουργία της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής και ο νέος Επενδυτικός Νόμος και πρόσθεσε ότι «ο νέος Φορέας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την 1η Απριλίου και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία την 1η Οκτωβρίου».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης