Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ) – Αναμένεται νέο ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα από τον τουρισμό το 2014

tags :
Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ) – Αναμένεται νέο ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα από τον τουρισμό το 2014
Προβλέπεται ότι 18,5 εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφθούν την Ελλάδα


Την αισιοδοξία του για την πορεία του ελληνικού τουρισμού κατά τη διάρκεια του 2014 εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης.
Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, εκτιμάται ότι το 2014 θα είναι μια ακόμα χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό μια και αναμένεται οι τουρίστες να ανέλθουν στα 18,5 εκατομμύρια από 17,9 εκατομμύρια που ήταν το 2013.
Σημειώνεται ότι τα έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν στα 13 δις ευρώ το 2013.
«Σχεδόν όλες οι παραδοσιακές και νέες αγορές δείχνουν θετικά, ενθαρρυντικά σημάδια» υπογραμμίζει ο κ. Ανδρεάδης, καθώς τα στοιχεία από τις προκρατήσεις δείχνουν πως η Ελλάδα μπορεί να περιμένει φέτος περισσότερους τουρίστες από τη Γερμανία και τη Γαλλία και 10% αύξηση των επισκεπτών από τη Βρετανία.
Εάν η Ελλάδα ξεπεράσει τον στόχο των 24 εκατ. τουριστών μέχρι το 2021, τότε το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 9% ενώ προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν 300.000 θέσεις εργασίας.
«Η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και η επίτευξη των υπόλοιπων εθνικών στόχων, θα εξασφαλίσει ότι οι στόχοι για το 2021 θα επιτευχθούν και θα ξεπεραστούν» δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης διευκρινίζοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να επενδύσει στον κλάδο 3,3 δισ. ευρώ ετησίως, κυρίως σε υποδομές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης