Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale - Mόλις στο 15% οι πιθανότητες πρόσθετης ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ - Διαφωνούν Commerzbank και BNP Paribas

Societe Generale - Mόλις στο 15% οι πιθανότητες πρόσθετης ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ - Διαφωνούν Commerzbank και BNP Paribas
Οι προβλέψεις στους κύκλους των αναλυτών δίνουν και παίρνουν
Καθώς ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη εξακολουθεί να κινείται πολύ χαμηλότερα έναντι του στόχου 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι προβλέψεις στους κύκλους των αναλυτών για επικείμενη δράση ή μη δίνουν και παίρνουν.
"Οι προσδοκίες πως η ΕΚΤ πρέπει να προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων αυξάνονται. Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στην εξής παραδοχή: Η ΕΚΤ θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόσθετη ποσοτική χαλάρωση", δηλώνει ο David Schnautz, στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank.
"Τα πραγματικά επίπεδα του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη είναι πολύ χαμηλά. Η τάση αναμένεται να διατηρηθεί και κατά τους επόμενους μήνες. Ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού θα απειλήσει ορατά την ευρωπαϊκή οικονομία. Η λύση της ποσοτικής χαλάρωσης αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία της ΕΚΤ", σχολιάζει από την πλευρά του ο Patrick Jacq της BNP Paribas.
Διαφορετική άποψη διατυπώνει όμως η Societe Generale. Οι αναλυτές της γαλλικής επενδυτικής τράπεζας τοποθετούν μόλις στο 15% τις πιθανότητες η ΕΚΤ να προχωρήσει σε πρόσθετη ποσοτική χαλάρωση.
Αντίθετα, οι ίδιοι χαρακτηρίζουν πιο πιθανή τη χορήγηση ενός νέου γύρου φθηνών δανείων για τη στήριξη του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης