Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας (ΚΚΕ) –Οι λαοί της Ευρώπης να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ

Δ. Κουτσούμπας (ΚΚΕ) –Οι λαοί της Ευρώπης να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ
Κάλεσμα συστράτευσης στις επικείμενες ευρωεκλογές απηύθυνε ο γγ του ΚΚΕ
Την ανάγκη για ισχυροποίηση της δύναμης του λαού και για την ενίσχυση των κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης, ώστε να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ, τόνισε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε εκδήλωση που παρευρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
 «Το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης, εδώ μέσα από την καρδιά της Ευρώπης, από τις Βρυξέλλες, από το Ευρωκοινοβούλιο, που θέλει να δώσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι η συμπόρευση, η συστράτευση με το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές. Να ισχυροποιηθεί η δύναμη του λαού στην Ελλάδα και ταυτόχρονα μήνυμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης να ενισχύσουν τις δυνάμεις εκείνες, τα Κομμουνιστικά Κόμματα, που παλεύουν για να σπάσουν τα δεσμά των μονοπωλίων, για να σπάσουν τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.
«Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ρωσία συγκρούονται πάνω στο κορμί της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή, αιματοκυλούν το λαό της Ουκρανίας για τα συμφέροντά τους, για να μοιράσουν τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τα δίκτυα μεταφοράς της ενέργειας. Ο λαός όμως της Ουκρανίας, όπως κι όλοι οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν συμφέρον να ταχθούν με την πλευρά του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή της μιας ή της άλλης λυκοσυμμαχίας , αλλά θα πρέπει να αναπτύξουν να προχωρήσουν το δικό τους δρόμο, τον αυτοδύναμο δρόμο ανάπτυξης για το σοσιαλισμό, για μια κοινωνία όπου πραγματικά οι λαοί θα αναπτύσσουν τη φιλία, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ τους», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης