Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IIF - Οι κίνδυνοι για τις αναδυόμενες αγορές δεν έχουν εξαλειφθεί - Μήνυμα για επαγρύπνηση των ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών

IIF - Οι κίνδυνοι για τις αναδυόμενες αγορές δεν έχουν εξαλειφθεί - Μήνυμα για επαγρύπνηση των ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών
Οι αναταράξεις στις αναδυόμενες αγορές παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για τη Ν. Αφρική, τη Βραζιλία ή την Ινδία...
Tις ανησυχίες του για την κατάσταση των αναδυόμενων αγορών, στη σκιά των αναταραχών των περασμένων εβδομάδων, εκφράζει το IIF, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο.
"Οι αναταράξεις στις αναδυόμενες αγορές παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για τη Ν. Αφρική, τη Βραζιλία ή την Ινδία", διαμηνύει χαρακτηριστικά ο Tim Adams, πρόεδρος και CEO του  IIF.
"Η κατάσταση των αναδυόμενων αγορών είναι ένα πραγματικά σοβαρό θέμα προς συζήτηση", σπεύδει να εξηγήσει ο Adams.
Ταυτόχρονα στέλνει αυστηρό μήνυμα προς τις ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη να μην βιαστούν να αποσύρουν τα έκτακτα μέτρα στήριξης των οικονομιών τους.
"Μίλησα ήδη με την Janet Yellen της Fed και τον Mark Carney της Bank of England. Γνωρίζουν ήδη τους κινδύνους τυχόν μετάδοσης - στην παγκόσμια οικονομία - των αποφάσεών τους", δηλώνει ο ισχυρός άντρας του IIF και πρώην αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
"Θεωρώ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των κεντρικών τραπεζών. Αυτό θα γίνει περισσότερο αντιληπτό κατά τις επόμενες ημέρες", προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης