Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την κάθοδο των «58» στις ευρωεκλογές - Στη Συνδιάσκεψη οι οριστικές αποφάσεις

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την κάθοδο των «58» στις ευρωεκλογές - Στη Συνδιάσκεψη οι οριστικές αποφάσεις
Το μεσημέρι της Πέμπτης θα γίνει συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με εκείνη της κίνησης των «58»
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την κάθοδο της «Ελιάς» στις προσεχείς ευρωεκλογές, ενώ στην αυριανή Συνδιάσκεψη θα αποφασιστεί οριστικά η μορφή με την οποία θα πάρει μέρος το σχήμα.
Το μεσημέρι της Πέμπτης θα γίνει συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με εκείνη της κίνησης των «58», ύστερα από αίτημα της δεύτερης.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα επετεύχθη καταρχήν συμφωνία για από  κοινού εκλογική κάθοδο στις ευρωεκλογές  μεταξύ του Συντονιστικού των «58» του ΠΑΣΟΚ και των συνεργαζόμενων κινήσεων.
Όπως συμφώνησαν  «κοινός τόπος» της συζήτησης, ήταν η συγκρότηση ενός ενωτικού, αξιοκρατικού και ανανεωτικού ευρωψηφοδέλτιου.
Ωστόσο η απόφαση για εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό από μια λίστα 42 υποψηφίων προκαλεί τριβές στις σχέσεις της πλειοψηφίας των στελεχών της «κίνησης των 58» με το ΠΑΣΟΚ .
Μια σειρά από στελέχη της κίνησης θεωρούν ότι αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση και φοβούνται ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου προσπαθεί να τους «καπελώσει», αφού, όπως λένε, αν μπουν στη λίστα ένα ή δύο γνωστά στελέχη του, όπως για παράδειγμα η κ. Γεννηματά, τότε τα στελέχη των «58» δεν έχουν καμία ελπίδα να εκλεγούν.
Η λύση που προκρίνεται είναι να «απέχουν» όλα τα προβεβλημένα, παλιά και νέα στελέχη.
Στη Συνδιάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου παρουσία του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για την Προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σούλτς, αναμένεται να «κλειδώσουν» τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

           
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης