Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank - Η πραγματική οικονομία το στοίχημα της Ευρωζώνης - Πως επηρεάζει ΕΚΤ, ευρώ

Commerzbank - Η πραγματική οικονομία το στοίχημα της Ευρωζώνης - Πως επηρεάζει ΕΚΤ, ευρώ
Η ΕΚΤ απομάκρυνε την προσοχή από τη δημοσιονομική πολιτική – Τι θα κάνει για τον χαμηλό πληθωρισμό;
Στην πραγματική οικονομία στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους οι αγορές, καθώς η Ευρωζώνη παλεύει να αφήσει πίσω της τη δημοσιονομική κρίση.
Τα στοιχεία για την ανάπτυξη, βρίσκονται στο επίκεντρο, όσον αφορά την πορεία του ευρώ και την περαιτέρω δράση της ΕΚΤ, την ώρα είναι ορατή η απειλή του αποπληθωρισμού.
Παρελθόν αποτελεί για την αγορά συναλλάγματος η κρίσης στην Ευρωζώνη, όπως προκύπτει από την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, στα 1,37 δολ. σχολιάζει σε ανάλυσή της η Commerzbank.
Ο αναλυτής της γερμανικής τράπεζας, Thu Lan Nguyen, σημειώνει ότι ακόμη και η πολιτική κρίση στην Ιταλία, δεν προκάλεσε καμία αβεβαιότητα στην αγορά συναλλάγματος, γεγονός που σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατάφερε με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (ΟΜΤ), να απομακρύνει την προσοχή από τη δημοσιονομική πολιτική στις χώρες της περιφέρειας.
Οι αγορές πλέον φαίνεται πως στρέφουν την προσοχή τους σε ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα: την πραγματική οικονομία.
Η ισχύς του ευρώ, βρήκε νέο στήριγμα αυτή την εβδομάδα, στην ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το δ΄τρίμηνο του 2013, με ρυθμό 0,3%, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων.
Μπορεί η ανάπτυξη να είναι ισχνή, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ένα θετικό νέο, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα την Commerzbank.
Τα στοιχεία ενδεχομένως θα οδηγήσουν την ΕΚΤ να παραμείνει προσηλωμένη στις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και να εξακολουθήσει να αγνοεί τον χαμηλό πληθωρισμό.
Ως εκ τούτου, τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, μείωσαν την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων από την ΕΚΤ και η ισχύς του ευρώ θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία που θα δημοσιευθούν, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης