Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΚΤ ανοίγει τα χαρτιά της για τα stress tests στις τράπεζες - Συνάντηση στη Φρανκφούρτη με τις εποπτικές αρχές για τη μεθοδολογία

Η ΕΚΤ ανοίγει τα χαρτιά της για τα stress tests στις τράπεζες - Συνάντηση στη Φρανκφούρτη με τις εποπτικές αρχές για τη μεθοδολογία
Οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες για την εξέταση των ισολογισμών τους από την ΕΚΤ
Τα χαρτιά της για την πραγματοποίηση των stress tests στις ευρωπαϊκές τράπεζες, αναμένεται να ανοίξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, σήμερα Δευτέρα, πραγματοποιείται συνάντηση στη Φρανκφούρτη, ανάμεσα στους εκπροσώπους των εποπτικών αρχών, προκειμένου οι τράπεζες της Ευρωζώνης να λάβουν περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά την εξέταση των ισολογισμών τους από την ΕΚΤ.
Στη συνάντηση θα παρευρεθούν επίσης εκπρόσωποι των KPMG, Deloitte, Ernst & Young και PriceWaterhouse Coopers, συμβουλευτικές εταιρείες οι οποίες αναμένεται να κερδίσουν μια περιουσία από το ρόλο τους στα stress tests, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά το Reuters.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήδη η ΕΚΤ έχει ζητήσει μεγάλο όγκο δεδομένων από τις τράπεζες σχετικά με τα δάνεια και τις συναλλαγές ενεργητικού για τους σκοπούς της Εξέτασης Ποιότητας Ενεργητικού (AQR) ωστόσο δεν γνωρίζουν πολλά για το πώς η ΕΚΤ θα ερμηνεύσει τα στοιχεία και για το ποια θα είναι η μεθοδολογία των tests.
Οι πηγές του πρακτορείου υποστηρίζουν ότι η ΕΚΤ ζήτησε από εκπρόσωπους των 18 εποπτικών αρχών της ευρωζώνης να παρευρεθούν στη συνάντηση στη Φρανκφούρτη, ώστε να συζητηθεί η μεθοδολογία των tests και άλλες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του προγράμματος.
Τράπεζες και επενδυτές κατά μήκος της Ευρωζώνης, παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόοδο του ελέγχου της ποιότητας στα assets των τραπεζών, καθώς αναμένεται να επιδράσουν καθοριστικά τις αποτιμήσεις των τραπεζών μεμονωμένα αλλά και του συνολικού τραπεζικού τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης