Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IIF - Ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλειστεί

IIF - Ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλειστεί
Είναι ορατή η μεταρρυθμιστική κόπωση στην περιφέρεια
Oρατός παραμένει ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, προειδοποιεί το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού και ευρωπαϊκού εδάφους.
"Οι πιέσεις για την κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα θα αυξηθούν ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών του Mαϊου", εκτιμά το IIF, σε νέα 10σέλιδη έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Euro Area Periphery: Crisis Eased But Not Over", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το πολιτικό ρίσκο θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο σύνολο των χωρών του αδύναμου Νότου, καθώς είναι ορατή η μεταρρυθμιστική κόπωση στην περιφέρεια.

Η πορεία της ανεργίας στις χώρες της περιφέρειας





"Λόγω του αυξημένου πολιτικού κινδύνου, οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθούν", τονίζει το IIF.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το IIF αναγνωρίζει πως η κρίση χρέους εμφανίζει ενδείξεις αποκλιμάκωσης, ωστόσο προειδοποιεί πως δεν έχει ακόμη τελειώσει...
Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, καθώς το σύνολο των χωρών του Νότου υλοποίησαν μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις που επιτέλους αποδίδει καρπούς. Η δημοσιονομική προσαρμογή προχωρά, ενώ και η ευρωπαϊκή αγορά εργασίας σταδιακά ισχυροποιείται.

Η πορεία των αποδόσεων των ομολόγων στις χώρες της περιφέρειας






Σύμφωνα με το IIF, στα θετικά στοιχεία για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης περιλαμβάνονται και τα σχέδια που προωθούνται για τη σύσταση της τραπεζικής ένωσης.
"Ο κίνδυνος εξόδου χώρας από το ευρώ έχει περιοριστεί σημαντικά", διαμηνύουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου. Ωστόσο, όπως προειδοποιούν, το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα παραμένει αδύναμο και οι πιστωτικές συνθήκες εξαιρετικά σφικτές.
"Μπορεί το κλίμα των αγορών να έχει σταθεροποιηθεί σε ό,τι αφορά στην Ευρωζώνη, ωστόσο οι προοπτικές για την ευρωπαϊκή οικονομία παραμένουν αβέβαιες, λόγω της μεταρρυθμιστικής κόπωσης και του πολιτικού ρίσκου", σπεύδει να επισημάνει το IIF.

Η πορεία της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη




"Tα επίπεδα τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημοσίου χρέους στην ευρωπαϊκή περιφέρεια παραμένουν απαράδεκτα και προβληματικά σε υψηλά επίπεδα...", προσθέτει, ζητώντας ταυτόχρονα από την ΕΚΤ να αναλάβει νέα δράση, αν απαιτηθεί, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για την Ευρωζώνη και το ευρώ.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης