Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δίχως τέλος ο «Γολγοθάς» της Πορτογαλίας - Νέα μέτρα παρά την έξοδο από το μνημόνιο ζητούν οι Βρυξέλλες

Δίχως τέλος ο «Γολγοθάς» της Πορτογαλίας - Νέα μέτρα παρά την έξοδο από το μνημόνιο ζητούν οι Βρυξέλλες
Δηλώσεις - φωτιά του εκπροσώπου του Olli Rehn
Ισχυρές πιέσεις προς την Πορτογαλία ασκεί η Κομισιόν, με τις Βρυξέλλες να ζητούν από τη Λισαβόνα τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Simon O’Connor απηύθυνε τελεσίγραφο στη Λισαβόνα, προκειμένου να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και μετά την έξοδο της Πορτογαλίας από το πακέτο διάσωσης.
Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να κατανεμηθούν μεταξύ του διαρθρωτικού και δημοσιονομικού μετώπου.
«Η αναλογία χρέους/ΑΕΠ παραμένει υψηλή, αλλά και διαχειρίσιμη, υπό την προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις να συνεχιστούν και μετά την διεκπεραίωση του προγράμματος στήριξης» υποστήριξε χαρακτηριστικά.
«Πιθανή πρόσθετη δημοσιονομική προσαρμογή θα συνέβαλε τα μέγιστα στην συρρίκνωση του εθνικού χρέους» υπερθεμάτισε ο Simon O’Connor, αξιώνοντας εμμέσως νέα μέτρα από τη Λισαβόνα.
Σημειώνεται πως το χρέος της Πορτογαλίας «έκλεισε» για το 2013 στα 129,4% του ΑΕΠ. Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, η ανάπτυξη το 2014 θα κυμανθεί στο 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης