Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φ. Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) - Απέκλεισε επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, αλλά και σύμπλευση με τους «58»

Φ. Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) - Απέκλεισε επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, αλλά και σύμπλευση με τους «58»
Ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού πόλου
Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση, αλλά και σύμπλευσης με την Κίνηση των 58 ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του στον σταθμό Βήμα FM, ενώ προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού πόλου, προσθέτοντας μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα φανούν τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι θα βγουν συμπεράσματα καθώς έχουν κυρίαρχο το πολιτικό στοιχείο, ενώ ερωτηθείς για το δίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο τόνισε ότι δεν θα κυριαρχήσει στην επιλογή των πολιτών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Όσον αφορά την κίνηση των «58», ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι αν την έβλεπε θετικά «θα είχαμε ανταποκριθεί και στο κάλεσμά τους» και πρόσθεσε ότι «ανεξάρτητα από το καλοπροαίρετο ή μη της επιλογής τους, δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού χώρου».
Ερωτηθείς αν η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημείωσε ότι αυτό «εξαρτάται», για να συμπληρώσει ότι «στη βάση των υπαρχόντων στοιχείων, εκτιμώ ότι δεν θα μπορέσει. Εκτός αν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 180 ψήφων, αλλά δεν το βλέπω».
Αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση του δημοκρατικού πόλου, σημείωσε ότι «πάμε πολύ καλά και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα να δείτε συγκεκριμένο αποτέλεσμα από την προσπάθειά μας. Θα σας πω ευθέως: επίκειται η δημοσίευση μιας διακήρυξης, ενός πλαισίου πολιτικού περιεχομένου και αναμφισβήτητα θα φέρει υπογραφές συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία προσδιορίζουν αυτήν τη δυναμική της συμπαράταξης και αμέσως μετά θα υπάρξουν και άλλα ονόματα, στη βάση συγκεκριμένων ζητημάτων, που αφορούν την παρούσα και ύστερη, μεταμνημονιακή Ελλάδα... Πέραν αυτών (σ.σ.: Χ. Καστανίδης, Π. Μπεγλίτης κτλ) θα είναι και ονόματα και από τον χώρο της κοινωνίας».
Ερωτηθείς για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος σημείωσε ότι θα υπάρχει και άλλο διακριτικό όνομα, σημειώνοντας ότι «οπωσδήποτε θα φέρει τον όρο Δημοκρατική Αριστερά, αλλά θα έχει οπωσδήποτε τον προσδιοριστικό όρο που θα αναδεικνύει και θα καταγράφει τη συμπαράταξη αυτή. Έχω προσκληθεί να πάρω μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες από τους ευρωσοσιαλιστές και αυτό σημαίνει συμμετοχή στις διαδικασίες της ευρωομάδας και όχι του ΕΣΚ. Διότι, όπως έχουμε αποφασίσει και στο πρόσφατο συνέδριό μας, με την όποια εκπροσώπηση επιτύχουμε στις ευρωεκλογές, θα ενταχθούμε στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης