Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοφιανός (ΚΚΕ) - Θα υπάρξει πλεόνασμα αλλά θα είναι «ματωμένο», θα είναι από ένα λαό «γονατισμένο»

Σοφιανός (ΚΚΕ) - Θα υπάρξει πλεόνασμα αλλά θα είναι «ματωμένο», θα είναι από ένα λαό «γονατισμένο»
Ακόμη επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχει πλούτος, αλλά τον ιδιοποιούνται συγκεκριμένοι.
Θα έχουμε πλεόνασμα, αλλά θα είναι «ματωμένο», θα είναι από ένα λαό «γονατισμένο», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, σχετικά με τους θριάμβους της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόναασμα.
Αναφερόμενος στο θέμα της «βιωσιμότητας» του χρέους, σημείωσε ότι «οι δύο συνταγές έχουν κοινό παρανομαστή ότι το λογαριασμό θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός, ενώ το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το χρέος και αυτό είναι μονομερής ενέργεια».
Ο Νίκος Σοφιανός μιλώντας στην εκπομπή του STAR, «στον ενικό», επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχει πλούτος, αλλά τον ιδιοποιούνται συγκεκριμένοι.
Επίσης ξεκαθάρισε ότι αυτό που ζούμε σήμερα δεν οφείλεται στον πολλαπλασιαστή, σε κάποιους ανίκανους διαπραγματευτές ή σε κάποιους μειοδότες, αλλά στο δρόμο που ακολουθούμε και λέγεται οικονομία της αγοράς. Συμπλήρωσε πως γι' αυτό χρειάζεται ανατροπή, για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.
Στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη θα «είναι για λίγους» και όχι για το λαό, φέρνοντας το παράδειγμα του τουρισμού, όπου ήρθαν 17 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, αλλά δεν μειώθηκε η ανεργία, ούτε πήραν περισσότερα λεφτά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης