Τελευταία Νέα
Πολιτική

FAZ - Ενθουσίασε τους Ιταλούς ο Α. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) - Δεν απαντά, ωστόσο, ποιος θα πληρώσει τις απώλειες από ενδεχόμενη διαγραφή χρέους

FAZ - Ενθουσίασε τους Ιταλούς ο Α. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) - Δεν απαντά, ωστόσο, ποιος θα πληρώσει τις απώλειες από ενδεχόμενη διαγραφή χρέους
Προσπαθεί να κάνει το κόμμα διαμαρτυρίας του, την απαρχή ενός ευρωπαϊκού κινήματος ενάντια στην πολιτική λιτότητας, επισημαίνεται στο δημοσίευμα
Στην πολιτική στήριξη της ιταλικής Αριστεράς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ, στο οποίο μάλιστα επισημαίνεται ότι ο έλληνας πολιτικός ενθουσίασε την Αριστερά της Ιταλίας.
Στο άρθρο με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στην Ιταλία εν όψει των ευρωεκλογών και της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Κομισιόν και με τίτλο «Ο Τσίπρας ενθουσίασε τους Ιταλούς», επισημαίνεται ότι κ. Τσίπρας προσπαθεί να κάνει «το κόμμα διαμαρτυρίας του την απαρχή ενός ευρωπαϊκού κινήματος ενάντια στην πολιτική λιτότητας και ενάντια στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ».
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας είναι σήμερα στην Ελλάδα αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, αλλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις «θα έπαιρνε περισσότερες ψήφους από ό,τι οι συντηρητικοί του πρωθυπουργού Σαμαρά».
Προστίθεται δε, ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναλάβει ποτέ κυβερνητική ευθύνη στην Ελλάδα, επιδιώκει να αποκτήσει ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική και βρίσκει υποστήριξη στην Ιταλία.
Ωστόσο, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στις θέσεις του κόμματός του, σύμφωνα με τις οποίες η λιτότητα προκάλεσε μόνο φτώχεια και ότι τα δανεικά δεν διατέθηκαν για την Ελλάδα, αλλά για τη διάσωση των τραπεζών.
Επίσης, τονίζεται το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή μέσω μιας διεθνούς διάσκεψης μέρους του χρέους των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας κατά τα πρότυπα της Διάσκεψης του Λονδίνου του 1953, η οποία διέγραψε μέρος του γερμανικού χρέους.
Ωστόσο, στο δημοσιεύμα ασκείται κριτική στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει απαντήσει ακόμη στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει τις απώλειες από ενδεχόμενη διαγραφή χρέους, όπως και ποιος θα χρηματοδοτήσε τα νέα ελλείμματα που θα προκύψουν κατά την «κατανομή νέων κοινωνικών αγαθοεργιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης