Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έως τις 14 Μαρτίου οι δηλώσεις των ετεροδημοτών για τις ευρωεκλογές

Έως τις 14 Μαρτίου οι δηλώσεις των ετεροδημοτών για τις ευρωεκλογές
Για τις αυτοδιοικητικές, οι ετεροδημότες δεν μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά στον τόπο της βασικής εγγραφής τους
Έως τις 14 Μαρτίου έχουν περιθώριο οι εκλογείς να υποβάλλουν αίτηση πού επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές και το ίδιο θα ισχύσει και για όσους μεταδημοτεύσουν έως τις 14 Μαρτίου.
Σε ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνεται ότι θα προβεί στη σχετική νομοθετική ρύθμιση, ενώ διευκρινίζεται ότι το ίδιο δεν ισχύει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες οι ετεροδημότες δεν μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά στον τόπο της βασικής εγγραφής τους.
Όσοι ετεροδημότες επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής εγγραφής τους για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, δήμαρχο και περιφερειάρχη θα πρέπει να το δηλώσουν έως τις 14 Μαρτίου, ώστε να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδημοτών.
Εάν δεν ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία διαγραφής από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι ετεροδημότες δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής εγγραφής τους για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, αφού σε αυτούς θα υπάρχει πριν από το όνομά τους η ένδειξη «Ε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης