Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ντ. Μπακογιάννη - Το όραμα της Ευρώπης έχει ξεθωριάσει

Ντ. Μπακογιάννη - Το όραμα της Ευρώπης έχει ξεθωριάσει
Ακόμη επισήμανε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε κρίση και πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της
Το όραμα της Ευρώπης έχει ξεθωριάσει υποστήριξε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας  ότι η μεγάλη οικονομική κρίση η οποία χτύπησε ολόκληρη την Ευρώπη δημιούργησε τελείως αρνητικά αντανακλαστικά στις χώρες.
«Δηλαδή αντί να προχωρήσουν μπροστά στην ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής συνεργασίας, τα αντανακλαστικά ήταν αντανακλαστικά σκαντζόχοιρου. Κλείστηκαν στον εαυτό τους, ανέβηκαν οι εθνικιστικές φωνές, ανέβηκαν οι τόνοι στο εσωτερικό των χωρών και έτσι φτάσαμε στο περίφημο επιχείρημα -το οποίο αν δείτε τον αγγλοσαξονικό τύπο είναι γεμάτος από αυτά τα επιχειρήματα- γιατί οι Γερμανοί να πληρώνουν τους Έλληνες, γιατί να πληρώνουν τους Πορτογάλους κοκ.» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.
Ακόμη επισήμανε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε κρίση και πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της.
Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι η Κομισιόν είναι εντολοδόχοι, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν αυτό το όραμα της Ευρώπης. Το όραμα της Ευρώπης ήταν να υπάρχουν προσωπικότητες μέσα στην Ευρώπη οι οποίες θα σύρουν αυτό το ευρωπαϊκό κάρο προς τα μπρος. Προσωπικότητες τέτοιες οι οποίες όποτε υπήρξαν σημάδεψαν την Ευρώπη.
«Και άρα σήμερα μπροστά σε αυτές τις ευρωεκλογές έχουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο δίλημμα: εμείς που πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό όραμα, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχη γι' αυτό το ευρωπαϊκό όραμα, θα μπορέσουμε όμως να περάσουμε το μήνυμα απέναντι στον λαϊκισμό τον οποίο αντιμετωπίζουμε καθημερινά; Διότι είναι εύκολο να χτυπήσεις την Ευρώπη, την γραφειοκρατία, την αδυναμία αποτελέσματος.» σχολίασε καταλήγοντας η κ. Μπακογιάννη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης