Τελευταία Νέα
Bank Insider

Πληθωρισμός και… banking προβληματίζουν τον οίκο αξιολόγησης DBRS για την Ευρωζώνη – «Θέτουν εμπόδια στη μείωση του κρατικού χρέους»

tags :
Πληθωρισμός και… banking προβληματίζουν τον οίκο αξιολόγησης DBRS για την Ευρωζώνη – «Θέτουν εμπόδια στη μείωση του κρατικού χρέους»
Στα... αρνητικά και η κρίση στις αναδυόμενες αγορές
Αισιόδοξος με… αρκετούς αστερίσκους, εμφανίζεται ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ειδικότερα, σε έκθεσή του για την πρόοδο της Ευρωζώνης, ο καναδικός οίκος εκτιμά πως οι προοπτικές ανάπτυξης βελτιώνονται συνεχώς, γεγονός που συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Παράλληλα, η επιτάχυνση της ανάπτυξης επιδρά θετικά στις προσπάθειες μείωσης του κρατικού χρέους.
Ωστόσο, οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη παραμένουν «ζωντανοί», καθώς η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και το tapering της Fed ενδέχεται να πλήξουν την εύθραυστη ανάκαμψη.
Παράλληλα, στα «πλην» του ευρωπαϊκού outlook συγκαταλέγονται και ακόμα δύο παράγοντες: ο χαμηλός πληθωρισμός και το banking.
Όπως αναλύει, ο υποτονικός πληθωρισμός συνιστά σημαίνον εμπόδιο στη συρρίκνωση του ευρωπαϊκού χρέους, ενώ οι αδύναμες τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.
Συνοψίζοντας, ο DBRS εκτιμά πως το 2014 θα αποτελέσει ένα έτος επί τω πλείστον, επιβεβαιώσεων και… υποβαθμίσεων της αξιολόγησης των ευρωπαϊκών κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης