Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Η τραγωδία στο Φαρμακονήσι αποτέλεσμα του αδιεξόδου της κυβερνητικής πολιτικής

ΣΥΡΙΖΑ - Η τραγωδία στο Φαρμακονήσι αποτέλεσμα του αδιεξόδου της κυβερνητικής πολιτικής
Είναι αναγκαία η αλλαγή στην πολιτική υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, τονίζεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τους λαθρομετανάστες στο Φαρμακονήσι, τονίζοντας ότι πρόκειται για «ένα ακόμη τραγικό αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής που κοστίζει ζωές».
Ζητά μάλιστα την άμεση ανάκληση των εντολών αποτροπής και ρυμούλκησης των πλοιαρίων προσφύγων στις τουρκικές ακτές και τονίζει την αναγκαιότητα ριζικής αλλαγής στην πολιτική υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει τις ευθύνες για την τραγωδία στις παράνομες πρακτικές αποτροπής εισόδου προσφύγων στα ελληνικά χωρικά ύδατα, «για την εφαρμογή των οποίων ο ίδιος ο πρωθυπουργός επαιρόταν προ ημερών στη Βουλή».
Προσθέτει δε ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, σημειώνοντας ότι «τον Μάιο του 2013, και πάλι στη Λέρο, οικογένειες σύριων ξεκληρίστηκαν και ανήλικα παιδιά οδηγήθηκαν στο θάνατο. Σύμφωνα με αλλεπάλληλες μαρτυρίες και εκθέσεις διεθνών οργανισμών, ανάλογα περιστατικά αποτελούν ρουτίνα στον Έβρο, και μόνο από τύχη δεν έχουν χαθεί κι άλλες ζωές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης