Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard & Poor's - Εκτός creditwatch η Πορτογαλία - Παραμένει αρνητικό το outlook - Διατηρεί την αξιολόγηση «ΒΒ»

Standard & Poor's - Εκτός creditwatch η Πορτογαλία - Παραμένει αρνητικό το outlook -  Διατηρεί την αξιολόγηση «ΒΒ»
Η Πορτογαλία θα πιάσει τον στόχο του 5,5% του ΑΕΠ το 2013

Η Standard & Poor΄s ανακοίνωσε σήμερα ότι αφαίρεσε την Πορτογαλία από την κατηγορία πιστοληπτικής επιτήρησης (CreditWatch) διατηρώντας αμετάβλητη την αξιολόγηση «ΒΒ».
Σύμφωνα με τον οίκο η αναθεώρηση αντανακλά την εκτίμηση πως η Πορτογαλία θα επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο του 5,5% του ΑΕΠ για το 2013 και θα προσεγγίσει τον στόχο 4% το 2014.
Στην ανάλυση του ο οίκος αναφέρει ότι η κυβέρνηση συνασπισμού παραμένει προσηλωμένη στα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί από το πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου των 78 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, αναφέρει πως οι αυξανόμενες εξαγωγές της χώρας θα δώσουν ώθηση στην οικονομία της χώρας που κατ’ επέκταση θα οδηγήσει στην μείωση της ανεργίας που συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.
Ο οίκος επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας στο «BB», αλλά διατήρησε το αρνητικό outlook, επισημαίνοντας ότι αυτό οφείλεται στο υψηλό χρέος του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και την αβεβαιότητα για το αν θα καταφέρει η Πορτογαλία να βγει από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης