Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμος να ηγηθεί της Forza Italia στις ευρωεκλογές o Silvio Berlusconi

Έτοιμος να ηγηθεί της Forza Italia στις ευρωεκλογές o Silvio Berlusconi
Εμπόδιο στα σχέδια του ο ιταλικός νόμος που ορίζει ότι όποιος έχει καταδικασθεί σε ποινή υψηλότερη των δυο ετών φυλάκισης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος σε εκλογές
Έτοιμος να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Forza Italia σε ολόκληρη τη χώρα στις προσεχείς ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο Silvio Berlusconi.
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica στην ηλεκτρονική της έκδοση ο  Berlusconi εξέφρασε αυτή την επιθυμία σε ομιλία του ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, όπου δήλωσε  «θα ήθελα να είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις Ευρωεκλογές σε όλες τις περιφέρειες της χώρας».
Η ιταλική εφημερίδα ανέφερε ότι ο κ. Berlusconi εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση, ενώ κάλεσε και πάλι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προκηρυχθούν ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Ο ιταλικός νόμος ορίζει, ωστόσο, ότι όποιος έχει καταδικασθεί οριστικά σε ποινή υψηλότερη των δυο ετών φυλάκισης - όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Berlusconi - δεν μπορεί να είναι υποψήφιος σε εκλογές για διάστημα έξι ετών.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης