Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Υόρκη - Απάτη με συντάξεις - «μαϊμού» σε υποτιθέμενα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

Ν. Υόρκη - Απάτη με συντάξεις - «μαϊμού» σε υποτιθέμενα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου
Κατηγορούνται 600 άτομα, μεταξύ των οποίων 80 πρώην αστυνομικοί και πυροσβέστες
Τεράστια απάτη με συντάξεις αναπηρίας - «μαϊμού» συγκλονίζει τη Νέα Υόρκη, η οποία έχει στοιχίσει στον προϋπολογισμό της εκατοντάδες εκατομμύρια.
Ο εισαγγελέας του Μανχάταν έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 600 άτομα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται 80 αστυνομικοί και πυροσβέστες της Νέας Υόρκης, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001, επικαλούμενοι αδυναμία να εργαστούν λόγω ψυχικών διαταραχών, κατάθλιψης και μετατραυματικού στρες.
Στην αίτησή τους για τη συνταξιοδότηση οι εκατοντάδες κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει μεταξύ άλλων ότι λόγω των καταστάσεων που βίωσαν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, δεν μπορούσαν να ταξιδεύσουν και δεν είχαν σχεδόν καμία κοινωνική συναναστροφή.
Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ένας από αυτούς ήταν σε θέση να πετά ελικόπτερο, ένας δεύτερος να παίζει blackjack στο Λας Βέγκας, ένας άλλος να οδηγεί τζετ σκι και ένας ακόμη να εξασκείται στις πολεμικές τέχνες.
Ορισμένες από τις απάτες είχαν ξεκινήσει πριν από τις επιθέσεις του 2001, με τις πρώτες να έχουν ημερομηνία το 1988.
Επικεφαλής της απάτης ήταν τέσσερις άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος, ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και ένας ειδικός σύμβουλος που ειδικεύεται σε θέματα αναπηρίας, οι οποίοι επέλεγαν τους γιατρούς που εξέταζαν τους ασθενείς και έπαιρναν μίζα που κυμαινόταν από 20.000 έως 50.000 δολάρια ανά περίσταση.
Σημειώνεται ότι η μέση σύνταξη αναπηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες κυμαίνεται από περίπου 30.000 έως 50.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ μερικοί από τους κατηγορούμενους εκτιμάται ότι είχαν εισπράξει έως και 500.000 δολάρια, αν και κατά μέσο καθένας από τους κατηγορούμενους είχε λάβει από 210.000 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης