Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

IIF - Στα ύψη ο πολιτικός κίνδυνος στην Τουρκία - Όσο η αβεβαιότητα παραμένει, τόσο θα εντείνονται οι πιέσεις στην οικονομία

IIF - Στα ύψη ο πολιτικός κίνδυνος στην Τουρκία - Όσο η αβεβαιότητα παραμένει, τόσο θα εντείνονται οι πιέσεις στην οικονομία
Μεγάλη η ζημιά που έχει υποστεί η τουρκική λίρα
Αντιμέτωπη με μεγάλης κλίμακας πολιτικές προκλήσεις βρίσκεται η Τουρκία, υπό το βάρος του σκανδάλου διαφθοράς που σκιάζει την κυβέρνηση της χώρας.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει το IIF (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο), σε νέα 4σέλιδη ανάλυσή του, υπό τον τίτλο "Weekly Insight - New Year, Fresh Look", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως τονίζει το IIF, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που σημειώνονται επί τουρκικού εδάφους, η πολιτική αβεβαιότητα έχει "χτυπήσει κόκκινο" στην Τουρκία.
Οι αναλυτές του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου εκφράζουν έντονη ανησυχία για τον αντίκτυπο των πολιτικών εξελίξεων στην πορεία της οικονομίας και φέρνουν ως παράδειγμα την υποχώρηση της τουρκικής λίρας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, αλλά και την πτώση του τουρκικού χρηματιστηρίου.
"Η πολιτική αβεβαιότητα έχει κάνει ζημιά στην πορεία της τουρκικής λίρας", εκτιμά το IIF.
"O πολιτικός κίνδυνος θα ενταθεί για την Τουρκία", προειδοποιεί, αναφερόμενο στις επικείμενες τοπικές και προεδρικές εκλογές που θα λάβουν χώρα στα μέσα του 2014.
Σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, η πολιτική αβεβαιότητα θα συνεχίσει να επιδρά αρνητικά στην  τουρκική λίρα, ενώ θα περιορίσει περαιτέρω την εισροή ξένων κεφαλαίων στην τουρκική οικονομία.  
"Η επόμενη μέρα στην Τουρκία θα κριθεί από το πως και πότε θα ανακτηθεί η πολιτική σταθερότητα. Το βέβαιο πάντως είναι ένα: Όσο θα διατηρείται η πολιτική αβεβαιότητα, τόσο περισσότερο θα πληγεί η ανάπτυξη της οικονομίας", καταλήγει το IIF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης