Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατ' οίκον περιορισμό η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Μπαγκλαντές

Σε κατ' οίκον περιορισμό η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Μπαγκλαντές
Μετά το κάλεσμά της για μαζικές κινητοποιήσεις προκειμένου να καταγγελθεί η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών
Σε κατ' οίκον περιορισμό βρίσκεται η επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Khaleda Zia, η οποία είχε απευθύνει κάλεσμα για μαζικές κινητοποιήσεις προκειμένου να καταγγελθεί η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 5 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το κόμμα της.
«Ουσιαστικά έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από χθες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος του Μπανγκλαντές (BNP), Samson Chowdhuryι, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «η αστυνομία δεν επιτρέπει σε κανέναν να τη συναντήσει, περιλαμβανομένων στελεχών του κόμματος και οπαδών».
Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «βελτίωσε» την ασφάλεια της Khaleda Zia στο εξωτερικό της οικίας της.
Σημειώνεται ότι ο συνασπισμός του οποίου ηγείται το Εθνικό Κόμμα του Μπανγκλαντές έχει προγραμματίσει μαζική κινητοποίηση για τις 29 Δεκεμβρίου, στην Ντάκα, προκειμένου να καταγγείλει τη διεξαγωγή εκλογών, τις οποίες η Khaleda Zia έχει χαρακτηρίσει «γελοίες» και τις μποϊκοτάρει το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Πάντως, η πρωθυπουργός της χώρας Sheikh Hasina έχει αρνηθεί να αναβάλει τις εκλογές, παρά την ανακοίνωση του BNP και 17 εταίρων του ότι θα τις μποϊκοτάρουν, καθώς εδώ και μήνες ζητούν τη δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα επιβλέψει τη διεξαγωγή εκλογών.
Εν τω μεταξύ, χιλιάδες στρατιώτες άρχισαν σήμερα να αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα προκειμένου να αποτρέψουν βίαια επεισόδια εν όψει των εκλογών.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής, οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν σε τουλάχιστον 59 από τις 64 επαρχίες της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης