Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απεργιακό κλοιό παραμονή Χριστουγέννων η Πορτογαλία

Σε απεργιακό κλοιό παραμονή Χριστουγέννων η Πορτογαλία
Σε αερομεταφορές, συλλογή απορριμμάτων και μέσα μεταφοράς
Σε απεργιακό κλοίο βρίσκεται σήμερα, παραμονή των Χριστουγέννων, η Πορτογαλία. Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στις αερομεταφορές, τη συλλογή αστικών απορριμμάτων στη Λισαβόνα, καθώς και τις υπηρεσίες σε Λισαβόνα και Πόρτο.
Όσον αφορά τις αερομεταφορές, απεργούν 43 πιλότοι της Easyjet που έχουν τη βάση τους στη Λισαβόνα. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων θα υπάρξουν προβλήματα στις συνδέσεις προς Μαδρίτη, Βερολίνο και Λίβερπουλ. Ωστόσο, όπως επισήμανε με ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία, «οι περισσότερες από τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 και τις 26 Δεκεμβρίου δεν θα επηρεαστούν».
Οι πιλότοι ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και τον σεβασμό της πορτογαλικής νομοθεσίας, ενώ έχουν ανακοινώσει κινητοποιήσεις και για τις 31 Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου.
Παράλληλα, απεργούν οι υπάλληλοι της εταιρείας Groundforce που προσφέρει υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια της Λισαβόνας, του Πόρτο και της Μαδέρας, διαμαρτυρόμενοι για την αναδιοργάνωση του χρόνου εργασίας.
Επίσης, σύμφωνα με τα συνδικάτα των χειριστών των αποσκευών, τα οποία έχουν κηρύξει νέα απεργία για τις 31 Δεκεμβρίου, σε ορισμένες πτήσεις που αναχωρούν από τη Λισαβόνα καταγράφηκαν καθυστερήσεις μεγαλύτερες της μιας ώρας νωρίς το πρωί και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί στη διάρκεια της ημέρας.
Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στη συλλογή απορριμμάτων της Λισαβόνας, που αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 5 Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταβίβαση των υπηρεσιών τους στις αρχές των συνοικιών.
Από την πλευρά τους οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Λισαβόνας και του Πόρτο διαμαρτύρονται για τις μισθολογικές περικοπές στους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στις δημόσιες επιχειρήσεις. Η κινητοποίησή τους θα επαναληφθεί στις 31 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης