Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία- Σε κινητοποιήσεις κατά των μέτρων λιτότητας προχωρούν οι εργαζόμενοι

Πορτογαλία- Σε κινητοποιήσεις κατά των μέτρων λιτότητας προχωρούν οι εργαζόμενοι
Mε απεργίες και διαδηλώσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι κατά των περικοπών που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2014
Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι Πορτογάλοι, προχωρώντας σε απεργίες και διαδηλώσεις κατά των δημοσιονομικών περικοπών που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2014, που προβλέπει περικοπές και αυξήσεις φόρων που ανέρχονται συνολικά σε 3,9 δισ. ευρώ.
Οι εφορίες και τα τελωνεία ήταν σήμερα κλειστά ή λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας σε όλη την Πορτογαλία, καθώς οι εργαζόμενοι απεργούν διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο πολλών υπηρεσιών αλλά και για τις μισθολογικές περικοπές που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Το απόγευμα οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας.
Εν τω μεταξύ, νωρίς το πρωί το μετρό της Λισαβόνας ήταν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των στάσεων εργασίας του προσωπικού.
Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Πορτογαλίας, το CGTP, κάλεσε σε συγκέντρωση αργά το απόγευμα μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, προκειμένου οι πολίτες να ζητήσουν από τον πρόεδρο της χώρας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό του 2014.
Οι κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας αναμένεται να κλιμακωθούν ως το τέλος της χρονιάς.
Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζουν απεργίες οι εργαζόμενοι στις αποσκευές στα αεροδρόμια, οι οδηγοί λεωφορείων της Λισαβόνας, οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία και οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης