Κοινωνία

Σύγχυση για το ποιος θα πληρώσει για τις επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος

Σύγχυση για το ποιος θα πληρώσει για τις επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος
Κομφούζιο με τις δηλώσεις του Γ. Μανιάτη, υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Ασαφές ακόμη παραμένει ποιος θα πληρώσει για τις επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι στο οποίο έχει συμβάλει με αλλεπάλληλες διαφορετικές δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής από χθες το βράδυ.
Χθες, ο κ. Μανιάτης έκανε λόγο για δημιουργία ειδικής κατηγορίας στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), στην οποία θα ενταχθούν μερικές χιλιάδες οικογένειες που είναι γραμμένες στα κοινωνικά συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας. Το κόστος, όπως υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος, θα διαχυθεί στους υπόλοιπους καταναλωτές υψηλού εισοδήματος, όπως συμβαίνει με τις 470.000 οικογένειες που είναι ενταγμένες στο κοινωνικό τιμολόγιο.
Σήμερα, όμως, με νέες δηλώσεις του υποστήριξε ότι όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος
θα επιβαρυνθούν συνολικά κατά 0,50 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι δήμοι της επικράτειας έχουν επιφορτιστεί να καταγράψουν τους συμπολίτες μας, των οποίων η παροχή ρεύματος διακοπεί. Η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων έχει αποστείλει επιστολή σε όλους τους δημάρχουν προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα εξετάζει τα αιτήματα αποκατάστασης του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι δημαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης αντίστοιχα, ενημέρωσαν ότι έχουν ήδη ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες των Δήμων τους και προχωρά η καταγραφή όσων έχουν ενταχθεί σε κοινωνικές δομές και δεν έχουν ηλεκτροδότηση. Ακόμη, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποστείλει εγκύκλιο στις Μητροπόλεις ανά την επικράτεια, με την οποία παρέχει οδηγίες για να αποσταλούν οι καταστάσεις όσων σιτίζονται ή ενισχύονται κατά οιονδήποτε τρόπο και δεν ηλεκτροδοτούνται, προκειμένου να υπάρξη επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης.
Από την πλευρά της η ΔΕΗ έχει ζητήσει στις καταστάσεις αυτές να περιλαμβάνονται τα τηλέφωνα επικοινωνίας και ο αριθμός παροχής ή αντιγραφο λογαριασμού ρεύματος. Για την αποκατάσταση, σημειωτέον, δεν θα επιβάλλεται τέλος επανασύνδεσης.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης