Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 1,263 δισ. ευρώ τα ετήσια κέρδη του ομίλου Credit Agricole – Δε σχεδιάζει εξαγορές στην Ελλάδα

Στα 1,263 δισ. ευρώ τα ετήσια κέρδη του ομίλου Credit Agricole – Δε σχεδιάζει εξαγορές στην Ελλάδα
(upd) Καθαρά κέρδη ύψους 1,752 δισ. ευρώ εμφάνισε για τη συνολική χρήση 2010 η Credit Agricole. H γαλλική τράπεζα, μεγαλομέτοχος της Emporiki Bank στη χώρα μας, εμφάνισε ζημιές ύψους 205 εκατ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Συνολικά, ως όμιλος κατέγραψε ετήσια κέρδη 1,263 δισ .ευρώ και ζημιές 328 εκατ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Αναφέρεται ότι η Emporiki Bank είναι η μοναδική από τις εκτός Γαλλίας τράπεζες του ομίλου που δεν εμφάνισε κέρδη για το σύνολο του 2010.
Η τράπεζα αναμένεται να εκδώσει μέρισμα ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της 18ης Μαΐου. Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί αν θα δοθεί ως καταβολή μετρητών ή ως επιπλέον μετοχές.
Η τράπεζα επικεντρώνεται, όπως αναφέρεται στην έκθεση 20 σελίδων των οικονομικών αποτελεσμάτων, στις λιανικές πωλήσεις και σε στοχευμένες επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις.
Τα τραπεζικά έσοδα της τράπεζας ενισχύθηκαν κατά 8,1% στο τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.
Τα ακαθάριστα λειτουργικά έσοδα σε επίπεδο Ομίλου για το 2010 έφθασαν τα 6,942 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,5%. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου Credit Agricole βρέθηκε στο 10,6% για το σύνολο του έτους.

Δε σχεδιάζει ο όμιλος Credit Agricole νέες εξαγορές ή συγχωνεύσεις εντός Ελλάδος


Ως “σταθερή” χαρακτηρίζεται η επένδυση της Credit Agricole στην Emporiki Bank, τράπεζα στην οποία, είναι μεγαλομέτοχος, στην έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου για τη χρήση 2010.
Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του γαλλικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού, ο διευθύνων σύμβουλος, Jean-Paul Chifflet τόνισε ότι η Credit Agricole δεν έχει σχέδια επί του παρόντος για νέες εξαγορές στην Ελλάδα ή συμμετοχή σε συγχωνεύσεις.
Άλλωστε, σήμερα ενεργοποιείται η μετονομασία της ασφαλιστικής θυγατρικής Emporiki Life σε Credit Agricole Life στο πλαίσιο της πολιτικής της τράπεζας να περάσει το όνομα της γαλλικής φίρμας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες εντός Ελλάδος πλην του δικτύου καταστημάτων της Emporiki Bank.

www.bankingnews.gr

- Πρώτη ενημέρωση: 24/02/2011 09:07:24 -

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης