Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα... υπόσχονται ισχυρές αποδόσεις! - Η ελληνική οικονομία θα σταθεροποιηθεί το 2014, υπό 4 βασικές προϋποθέσεις - Παραμένει το πολιτικό ρίσκο

Morgan Stanley: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα... υπόσχονται ισχυρές αποδόσεις! - Η ελληνική οικονομία θα σταθεροποιηθεί το 2014, υπό 4 βασικές προϋποθέσεις - Παραμένει το πολιτικό ρίσκο
"Αγοράστε ελληνικά ομόλογα!" συνεχίζει να συστήνει ανεπιφύλακτα προς τους επενδυτές η Morgan Stanley, διατυπώνοντας την άποψη πως η... ανταμοιβή θα είναι εξαιρετικά ελκυστική!
Υποσχόμενη... ισχυρές αποδόσεις για όσους επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, η Μοrgan Stanley παρουσιάζει δύο σοβαρά επιχειρήματα, προκειμένου να στηρίξει την επενδυτική αυτή συμβουλή της.
"Τα ελληνικά ομόλογα εμφανίζουν ικανοποιητικές προοπτικές σε κάθε θετικό σενάριο που μπορεί να προκύψει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ενώ δύνανται παράλληλα να προσφέρουν προστασία σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο αρνητικό σενάριο", υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, στη νέα έκθεσή της "Greece: Why Credit Risk Is Lower Than You May Think", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η ελληνική πλευρά έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά στη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Μάλιστα, η ελληνική οικονομία διαθέτει τα εχέγγυα για σταθεροποίηση το 2014, αρκεί να είναι σε θέση να απορροφήσει τα εξής τέσσερα οικονομικά σοκ:
- Tυχόν αναζωπύρωση των ανησυχιών για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
- Πιθανό πιστωτικό κραχ
- Συνέχιση των αυστηρών μέτρων λιτότητας
- Προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων
Όπως υποστηρίζει η Morgan Stanley, τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται στην Ελλάδα παραμένουν μεικτά, ωστόσο κατά γενική ομολογία υπάρχει μια βελτίωση των οικονομικών συνθηκών.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η Ελλάδα έχει κατορθώσει σε μεγάλο βαθμό να ανακτήσει μέρος της χαμένης της ανταγωνιστικότητας, ωστόσο η εξαγωγική δραστηριότητα δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί, όσο θα έπρεπε. "Οι ελληνικές εξαγωγές δεν έχουν ακόμη αποκομίσει τα κέρδη από την ανάκτηση μέρους της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας", υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Μorgan Stanley στην εν λόγω έκθεσή τους.
Kατά τους ίδιους, στα θετικά στοιχεία που αφορούν στην πορεία της ελληνικής οικονομίας πρέπει να συμπεριληφθεί και ο στόχος για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος, ο οποίος, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, κρίνεται επιτεύξιμος.
Ωστόσο η αμερικανική τράπεζα σπεύδει να προειδοποιήσει τις προκλήσεις που γεννά για την Ελλάδα το ρευστό πολιτικό σκηνικό... "Η πολιτική παραμένει ένας σοβαρός κίνδυνος για την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η συμφωνία της χώρας με τους πιστωτές για τη συνέχιση της χρηματοδότησης μπορεί να καταρρεύσει για λόγους πολιτικούς", καταλήγει η Morgan Stanley.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, 13 Νοεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης