Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard & Poor's: Σταθερή η κερδοφορία και η ρευστότητα των γαλλικών τραπεζών

Standard & Poor's: Σταθερή η κερδοφορία και η ρευστότητα των γαλλικών τραπεζών
(upd) Βελτιωμένα αποτελέσματα από το γαλλικό τραπεζικό κλάδο αναμένει η Standard & Poor's.
Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των γαλλικών τραπεζών για το σύνολο της χρήσης 2010 θα είναι θετικά και θα εμφανίσουν μεγαλύτερα κέρδη από τα αντίστοιχα του 2009.
Μια σειρά από λόγοι απαριθμούνται από το διεθνή οίκο ως αιτίες που εξηγούν τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και αυτοί είναι τα ισχυρότερα έσοδα στις τραπεζικές δραστηριότητες, κυρίως σε ό,τι αφορά τη λιανική τραπεζική, η μείωση του κινδύνου χρεοκοπίας και η ποικιλία των επενδυτικών δραστηριοτήτων, η οποία παρατηρήθηκε εντός της προηγούμενης χρονιάς.
Αισιόδοξη εμφανίζεται η Standard & Poor's αναφορικά και με το μέλλον των τραπεζικών ιδρυμάτων της Γαλλίας. “Στα δύο επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέσα σε δύσκολο και περιορισμένο περιβάλλον”, τονίζει η αναλύτρια του οίκου αξιολόγησης, Elizabeth Grandin και εκτιμά πως η οικονομική ανάπτυξη θα μειωθεί ενώ ανασταλτικοί παράγοντες για την άνθηση των τραπεζών αποτελούν και η αβεβαιότητα που επικρατεί στις χρηματαγορές της ευρωζώνης, μαζί με τους αυστηρότερους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ με τους οποίους οι τράπεζες καλούνται να συμμορφωθούν.
Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, η Standard & Poor's εκτιμά ότι οι γαλλικές τράπεζες θα παραμείνουν σταθερές και θα διατηρήσουν την πιστοληπτική του ικανότητα και μάλιστα δεν πρόκειται ο διεθνής οίκος να τις απειλήσει με οποιαδήποτε υποβάθμιση.
Ίσα-ίσα που η ρευστότητα και η κερδοφορία παραμένουν σταθερές ενώ η ποιότητα των κεφαλαίων των γαλλικών τραπεζικών ιδρυμάτων αυξάνεται.
Οι καλύτερες τράπεζες σε επιχειρηματικές κινήσεις είναι, σύμφωνα με τη Standard & Poor's, οι BNP Paribas και Societe Generale και ακολουθούν οι Credit Agricole, Natixis και Credit Mutuel.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης